Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο Fiat επιστρέφει στο δρόμο

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο Fiat επιστρέφει στο δρόμο

ΝΕΑ

Το πρώτο Fiat επιστρέφει στο δρόμο

ΝΕΑ

Στις 3 Νοεμβρίου 2019, ένα εξαιρετικά σπάνιο Fiat 3½ hp που κατασκευάστηκε το 1899 θα αποτελέσει τη σημαντικότερη συμμετοχή στον αγώνα «London to Brighton Veteran Car Run» στις 3 Νοεμβρίου του 2019.

Advertisement
Advertisement

 

Γιορτάζοντας φέτος τα 120α της γενέθλια, η Fiat, φέρνει και πάλι στη «ζωή» αυτό το όχημα ηλικίας 120 ετών που έχει 34χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Η Fiat είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο ξεχωριστούς κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Φέτος και με αφορμή τα 120α της γενέθλια, η μάρκα θα βρεθεί στο «Bonhams London to Brighton Car Run 2019», μια ξεχωριστή διοργάνωση για μοντέλα που έχουν παραχθεί πριν το 1905. Μόνο κατασκευαστές που έχουν τόσο παλιά μοντέλα μπορούν να συμμετέχουν και η Fiat είναι μία από τις ελάχιστες μάρκες που έχουν αυτή την ιδιαίτερη διάκριση. Το event αυτό είναι το μακροβιότερο στον κόσμο αφού η πρώτη διοργάνωση έγινε το 1896 και είχε συνέχεια ως το 1927 όπου μπήκαν κάποιοι περιορισμοί στις συμμετοχές και αναδιαρθρώθηκε η διοργάνωση.

Advertisement
Advertisement

Με την ευκαιρία του αγώνα και για να γιορτάσει τα γενέθλια της, η Fiat συνεργάστηκε με το National Automobile Museum του Beaulieu (Ν. Αγγλία) για να φέρει και πάλι στο δρόμο το πρώτο αυτοκίνητο της Fiat, το Fiat 3½ hp του 1899. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα του τύπου που διασώζονται μέχρι σήμερα, το οποίο θα λειτουργήσει και πάλι για να καλύψει τη διαδρομή μήκους 60 μιλίων από το Hyde Park του Λονδίνου μέχρι τη Madeira Drive του Brighton.

Το συγκεκριμένο Fiat 3½ hp ανήκει στην FCA UK Ltd και αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του National Automobile Museum του Beaulieu. Το ιστορικό αυτοκίνητο έχει θέσεις για δύο ενήλικες και δύο παιδιά σε διαμόρφωση “vis-à-vis” (οι επιβάτες κάθονται απέναντι από τον οδηγό) και κινείται χάρη σε ένα δικύλινδρο οριζόντια τοποθετημένο κινητήρα 697κ.εκ. που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 3 σχέσεων, το οποίο δεν διαθέτει όπισθεν. Η τελική ταχύτητα του Fiat 3½ hp είναι 34χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση 6,7λτ./100χλμ.

Advertisement