Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Prodrive P25 ξεπούλησε παρά την εξωφρενική τιμή του

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Prodrive P25 ξεπούλησε παρά την εξωφρενική τιμή του

ΝΕΑ

Το Prodrive P25 ξεπούλησε παρά την εξωφρενική τιμή του

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή αναβίωση του Subaru Impreza WRX STi 22B, με την «υπογραφή» της Prodrive που είδαμε και στο Goodwood, παρά την «τρελή» τιμή αγοράς, έκανε sold out.

Advertisement
Advertisement

Με απόδοση πάνω από 400 ίππους και αισθητική από τη χρυσή εποχή του WRC, το μοντέλο της Prodrive είναι περιορισμένης παραγωγής στα 25 κομμάτια.

Το αξιοσημείωτο είναι πως κατά τη διάρκεια του Goodwood όπου και το είδαμε σε δράση, πουλήθηκαν και τα 25 αυτοκίνητα που είχε ανακοινώσει η Prodrive πως προτίθεται να κατασκευάσει. Η Prodrive συνέχισε από εκεί που σταμάτησε τη δεκαετία του 1990 με διάφορες ειδικές εκδοχές του WRX STi ,αν και για να είμαστε ακριβείς, το P25 δεν είναι απλά μια restomod εκδοχή του μοντέλου που κυκλοφορούσε τότε.

Advertisement
Advertisement

Είναι στην πραγματικότητα μια νέα έκδοση του μοντέλου εξελίχθηκε από την αρχή και είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό Subaru Impreza 22B. Το αρχικό πλαίσιο έχει δεχτεί ενισχύσεις σε καίρια σημεία και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα. Μάλιστα, τη σχεδίαση του νέου μοντέλου, έχει υλοποιήσει ο Peter Stevens, ο οποίος σχεδίασε το αρχικό Impreza WRC για την Prodrive. Κάπως έτσι, το P25 έχει φτάσει να ζυγίζει λιγότερο από 1.200 κιλά, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ευχάριστο και ευέλικτο στους χειρισμούς.

Ο turbo boxer κινητήρας των 2,2 λίτρων του 22B, έχει δώσει τη θέση του σε ένα μεγαλύτερο σύνολο 2,5 λίτρων που σε συνδυασμό με τα καλύτερα περιφερειακά της αγοράς, έχει ξεπεράσει σε απόδοση τους 400 ίππους και τα 600 Nm ροπής. Αυτό του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Όλα τα παραπάνω, από την Prodrive κοστολογήθηκαν σε μια τιμή της τάξης των 640.000 ευρώ (για τη Γερμανία) και το αξιοσημείωτο είναι πως και τα 25 αυτοκίνητα που είχε προαναγγείλει ως πρόθεση παραγωγής η Prodrive, έχουν ήδη πουληθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Renault και η Alpine παρούσες στο Goodwood
Subaru Forester STI Sport για την Ιαπωνία
Ανάκληση των ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών Toyota και Subaru!

Advertisement