Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο γρήγορο Range Rover στο Pebble Beach

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο γρήγορο Range Rover στο Pebble Beach

ΝΕΑ

Το πιο γρήγορο Range Rover στο Pebble Beach

ΝΕΑ

Οι επισκέπτες της έκθεσης υπερπολυτελών και κλασσικών μοντέλων Pebble Beach Concours d’Elegance ήταν οι πρώτοι που είδαν από κοντά το Range Rover Sport SVR στην τελική του μορφή. Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της Land Rover είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το σήμα «SVR». Θα το δούμε μελλοντικά σε όλες τις κορυφαίες εκδόσεις, τόσο της Land Rover όσο και της Jaguar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Για τo Range Rover Sport SVR επελέγη ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 5 lt, ο οποίος αποδίδει 550 PS και 69,3 kgm ροπής. Συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, ενώ επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 sec. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 km/h.

Η Land Rover εξοπλίζει το Range Rover Sport SVR με σύστημα εξάτμισης δύο σταδίων, με στόχο τόσο τη βελτίωση των επιδόσεων όσο και την παραγωγή ήχου που θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο στις υψηλές στροφές. Στάνταρ είναι οι τροχοί 21 ιντσών με ελαστικά παντός καιρού (διαστάσεων 275/45) και προαιρετικοί αυτοί των 22 ιντσών με ελαστικά 295/40 της Continental.

Advertisement
Advertisement