Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο δυνατό Range Rover χορεύει στην πίστα (vid)

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο δυνατό Range Rover χορεύει στην πίστα (vid)

ΝΕΑ

Το πιο δυνατό Range Rover χορεύει στην πίστα (vid)

ΝΕΑ

Σε ένα δραματοποιημένο video διάρκειας 90 sec, η Land Rover μας παρουσιάζει το ταχύτερο και ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει ποτέ δημιουργήσει. Το Range Rover Sport SVR εφοδιάζεται με τον 5λιτρο V8, ο οποίος με τη βοήθεια υπερτροφοδότησης αποδίδει 550 PS ισχύος και 69,3 kgm ροπής. Είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το σήμα«SVR», το οποίο θα χαρακτηρίζει όλα τις μελλοντικές κορυφαίες εκδόσεις τόσο της Land Rover όσο και της Jaguar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, το πολυτελές SUV επιδόσεων επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 km/h. Στην αφήγηση του video είναι ο Mike Cross, επικεφαλής μηχανολόγος της Jaguar Land Rover.

Το Range Rover Sport SVR εφοδιάζεται με σύστημα εξάτμισης δύο σταδίων, με στόχο τόσο τη βελτίωση τόσο των επιδόσεων όσο και την παραγωγή ήχου που θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο στις υψηλές στροφές. Ο κατασκευαστής υπόσχεται χαμηλά επίπεδα θορύβων κατά την οδήγηση με φυσιολογικό ρυθμό. Οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών πατούν σε ελαστικά 295/40 της Continental (στάνταρ είναι οι ζάντες 21 ιντσών με ελαστικά παντός καιρού 275/45).

Advertisement
Advertisement

Δείτε ΕΔΩ το video με το Range Rover Sport SVR να γυρνά στο Νίρμπουργκρινγκ, σε χρόνο-ρεκόρ 8:14.