Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο Opel Grandland έγινε και υβριδικό

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο Opel Grandland έγινε και υβριδικό

ΝΕΑ

Tο Opel Grandland έγινε και υβριδικό

ΝΕΑ

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα της παρούσας γενιάς του Opel Grandland ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της έκδοσης του μοντέλου με κινητήρα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt.

Η τεχνολογία κινητήρα ήπιας υβριδικής διάταξης που διαθέτει ο Όμιλος Stellantis ενσωματώθηκε και στο Opel Grandland. Το μεσαίο crossover/SUV μοντέλο της γερμανικής εταιρείας επωφελείται από αυτή για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Το σύστημα είναι το ίδιο που υπάρχει ήδη στις αντίστοιχες εκδόσεις των Citroen C5 Aircross και Peugeot 3008.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Opel, το Grandland Hybrid –όπως ονομάζεται- διαθέτει τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων που αποδίδει 136 ίππους/5/500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 230 Nm/1.750 σ.α.λ. και έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 29 ίππων και μέγιστης ροπής 55 Nm.

Ο τελευταίος λειτουργεί ως μίζα/γεννήτρια, φορτίζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 0,89 kWh και πραγματικής 0,432 kWh και -υπό προϋποθέσεις- κινεί το Grandland ως αμιγώς ηλεκτρικό για μικρή απόσταση κάθε φορά.

Σύμφωνα με την Opel, το Grandland Hybrid (των 48 Volt) έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση 5,5-5,7 λίτρα/100 χλμ. και μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 124-128 γραμ./χλμ. Αυτό σημαίνει μια μείωση κατά 15% σε σχέση με το Grandland 1.2 Turbo των 131 ίππων (130, ονομαστικά).

Advertisement

Το Grandland Hybrid διατίθεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι ταχυτήτων. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.