Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nurburgring άνοιξε με νέους κανόνες και μας περιμένει (+video)

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nurburgring άνοιξε με νέους κανόνες και μας περιμένει (+video)

ΝΕΑ

Το Nurburgring άνοιξε με νέους κανόνες και μας περιμένει (+video)

ΝΕΑ

Το Nordschleife, όπως λέγεται η πίστα του Nurburgring, άνοιξε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά, από τότε που έκλεισε λόγω της πανδημίας, του covid-19, αλλά φυσικά ισχύουν αυστηροί κανόνες… αποστάσεων.

Advertisement
Advertisement

Θα περάσει αρκετός καιρός, πριν επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες. Λόγω του κορωνοϊού, πολλά άλλαξαν αλλά μόλις η πίστα του Nurburgring, άνοιξε και τα video ανέβηκαν στο YouTube σήμερα το πρωί ήταν ένα βήμα προς τα εμπρός.
Ναι, το Nordschleife άνοιξε και πάλι για τους οδηγούς μετά από ενάμιση μήνα, με την πρόσβαση του κοινού στην πίστα να έχει επιτραπεί στις 30 Απριλίου. Όποιος θέλει να αντιμετωπίσει την «Πράσινη κόλαση» πρέπει να συμμορφωθεί με νέους κανόνες.

Οι κανόνες

Advertisement
Advertisement

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο από το διαδίκτυο. Tο πολύ δύο άτομα – που πρέπει να είναι μαζί – επιτρέπονται σε ένα αυτοκίνητο. Συνιστάται σε οδηγό και επιβάτες να παραμένουν στο αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή, αλλά εάν για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να βγουν (μόνο σε καθορισμένη περιοχή), πρέπει να διατηρηθεί μια ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων από τους άλλους στην πίστα. Οι μάσκες προσώπου είναι επίσης υποχρεωτικές για όσους δεν βρίσκονται σε όχημα.

 


Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων που είναι συνήθως ανοιχτοί στους συμμετέχοντες στο Touristenfahrten (στο γύρο των επισκεπτών) είναι όλοι κλειστοί – αντίθετα, όποιος χρειάζεται να σταματήσει πριν ή μετά από έναν γύρο πρέπει να πάει στο χώρο στάθμευσης στην πίστα αγώνων Grand Prix. Τότε δεν είναι δυνατόν να πάρετε αμέσως μια δεύτερη εκκίνηση αφού η πύλη Adenauer Breidscheid κλείνει. Ο vlogger του Nurburgring, Misha Charoudin, σημείωσε επίσης στο video ότι του φάνηκε πως υπάρχει μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία στον χώρο από το κανονικό.

Advertisement

Τα ξενοδοχεία στην περιοχή είναι όλα κλειστά. «Επομένως, η εταιρία που διαχειρίζεται την πίστα ζητά να αποφύγετε να ταξιδέψετε για να έρθετε στο Nürburgring και προτείνει να κάνετε τους γύρους στην πίστα και να επιστρέψετε στον τόπο καταγωγής σας.
Αρχικά άνοιξε το κομμάτι της πίστας του Grand Prix και ένα μικρό κομμάτι της (μεγάλης) διαδρομής. Σιγά σιγά αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο κομμάτι. Οι αγωνιστικές διοργανώσεις ωστόσο έχουν αναβληθεί για λίγο. Ο διάσημος 24ωρος αγώνας αντοχής N24 έχει αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο.

Advertisement