Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Toyota Yaris θα διαθέτει και εκδόσεις επιδόσεων

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Toyota Yaris θα διαθέτει και εκδόσεις επιδόσεων

ΝΕΑ

Το νέο Toyota Yaris θα διαθέτει και εκδόσεις επιδόσεων

ΝΕΑ

Τα κακά νέα προς το παρόν, είναι πως το νέο Toyota Yaris δεν θα εισαχθεί στην αγορά των Η.Π.Α., ωστόσο, τα καλά νέα στις υπόλοιπες προνομιακές αγορές του πλανήτη, είναι πως όχι μόνο θα δώσει το “παρών”, αλλά θα διαθέτει και ισχυρότερες “πικάντικες” εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

 

Η εταιρεία αναμένεται να κάνει την πολυπόθητη “γέφυρα” με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχει το νέο μικρό hatchback. Γνωρίζουμε τα μέχρι πρότινος Yaris GRMN και GR Sport, αλλά η Toyota αναφέρει ότι θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική με το νέο μοντέλο. “Με το GRMN προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε σύνδεση με τα ράλι”, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Toyota Europe, Matt Harrison. “Ήταν μια ενδιαφέρουσα άσκηση, μάθαμε πολλά και προσελκύσαμε νέους πελάτες σε σχέση με τους παραδοσιακούς του Yaris”.

“Η νέα στρατηγική είναι ότι θα υπάρχουν εκδόσεις GR που θα είναι πιο σπορ από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, με περισσότερη ισχύ και ανάλογες ρυθμίσεις, θα υπάρξουν όμως και εκδόσεις GR Sport που θα είναι φθηνότερα και πιο απλά ως καθημερινά αυτοκίνητα”. Τα μοντέλα GR Sport και GRMN πιθανότατα θα παραμείνουν κοντά το ένα με το άλλο, αλλά για πρώτη φορά θα μπορούσε να ενταχθεί στην σειρά Yaris ένα “πιο ιδιαίτερο” homologation. Ο Διευθυντής της Gazoo Racing, Shigeki Tomoyama, επιβεβαίωσε τα ευχάριστα μαντάτα οπότε είναι δεδομένο πως θα δούμε ένα hardcore Yaris. Προς το παρόν, οι λιγότερο απαιτητικοί αγοραστές θα αρκεστούν στους 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,5 λίτρων καθώς επίσης και τον 1.5 hybrid.

Advertisement
Advertisement