Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο VW Golf TCR θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε GTI και R

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο VW Golf TCR θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε GTI και R

ΝΕΑ

Το νέο VW Golf TCR θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε GTI και R

ΝΕΑ

Η Volkswagen πίστευε ότι με την αφαίρεση του καμουφλάζ από αυτό το κόκκινο πρωτότυπο, οι περισσότεροι θεατές θα το περνούσαν για το κανονικό Golf GTI. Έλα όμως που πρόκειται για το TCR…

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αυτό που έχουμε εδώ είναι το hardcore TCR, το οποίο θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του προσθιοκίνητου Golf GTI και του επερχόμενου τετρακίνητου Golf R. Από οπτική άποψη, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με το GTI του 2020 στο οποίο ουσιαστικά βασίζεται το TCR.

Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τον ανασχεδιασμένο στο μπροστινό προφυλακτήρα με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα. Μια πιο λεπτή ποδιά, μεγαλύτερη αεροτομή στην οροφή και μερικές τροποποιήσεις στον πίσω διαχύτη, ο οποίος εξακολουθεί να ενσωματώνει τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Μέχρι να δούμε το εσωτερικό υποθέτουμε ότι εκτός από τα εμπρός τύπου μπάκετ καθίσματα που αγκαλιάζουν το σώμα, θα διαθέτει και διαφορετικές επενδύσεις σε σχέση με το GTI. Τα ανθρακονήματα θα αποτελέσουν τμήμα της καμπίνας και πιθανότατα θα δούμε διαφορετική οθόνη για το νέο σύστημα ψυχαγωγίας καθώς και ψηφιακά όργανα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο TCR θα είναι προσθιοκίνητο και θα τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα τούρμπο TSI 2.0 λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Οι 300 ίπποι είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση για την απόδοσή του, δεδομένου ότι το τρέχον Golf GTI TCR αποδίδει 290 ίππους και το Golf GTI του 2020 ξεκινά από τους 245 ίππους. Εν τω μεταξύ, το επερχόμενο τετρακίνητο Golf R θα αποδίδει περίπου 333 ίππους. Το κορυφαίο Golf αναμένεται κάποια στιγμή στα τέλη του καλοκαιριού, ενώ το Golf GTI TCR θα ακολουθήσει πριν από το τέλος του έτους.