Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο VW Golf GTI συναντά τον μέντορά του (video)

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο VW Golf GTI συναντά τον μέντορά του (video)

ΝΕΑ

Το νέο VW Golf GTI συναντά τον μέντορά του (video)

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση του όγδοης γενιάς VW Golf GTI βρίσκεται απέναντι στο μοντέλο που ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία «hot hatch», που είναι φυσικά το αντίστοιχο Mk1 του 1975.

Advertisement
Advertisement

 

Το πολυαναμενόμενο Golf GTI έκανε το ντεμπούτο του μέσω Διαδικτύου και όχι στην Έκθεση της Γενεύης, η οποία ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού. Η VW, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του κορυφαίου, προς το παρόν, Golf 8ης γενιάς, μας παρουσιάζει και το πρώτο διαφημιστικό σποτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί και το θρυλικό GTI πρώτης γενιάς. Το βίντεο ξεκινάει με τη συνομιλία ανάμεσα σε δύο άντρες, οι οποίοι όπως εξελίσσεται το σενάριο είναι ιδιοκτήτες ο μεν πρώτος του Mk1, ο δε νεότερος σε ηλικία του τελευταίας γενιάς γερμανικού μοντέλου. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ακόμα και εν έτη 2020, το αρχικό Golf GTI παραμένει ένα σχετικά σύγχρονο αυτοκίνητο, παρά τα 45 χρόνια ηλικίας του, ειδικά εάν το τοποθετήσεις απέναντι στο νεότερο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το οποίο διατηρεί κάποια μικρή σχέση με το παρελθόν, όπως τη γρίλια με το έμβλημα GTI και τις κόκκινες πινελιές. Μέχρι εκεί όμως, καθώς τώρα έχουν τοποθετηθεί μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί, ενώ δεν λείπει η αεροτομή και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Κάτω από το καπό του αρχικού GTI υπήρχε ο 1.600άρης κινητήρας με απόδοση 110 PS, τώρα έχουμε τον δίλιτρο TSI, με ισχύ 245 ίππων, που συνδυάζεται με ένα εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με το κλασικό DSG των 7 σχέσεων.

Advertisement

Επίσης, διαθέτει ενεργητική ανάρτηση, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί η τεχνολογία Innovation Cockpit, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής των 10,2 ιντσών να έχει το ρόλο της μητρικής μονάδας ελέγχου όλων των συστημάτων λειτουργίας του αυτοκινήτου. Το νέο Golf GTI αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Advertisement