Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Volkswagen Tiguan με ριζοσπαστική σχεδίαση

Ελλάδα 19:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Volkswagen Tiguan με ριζοσπαστική σχεδίαση

ΝΕΑ

Το νέο Volkswagen Tiguan με ριζοσπαστική σχεδίαση

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του επιτυχημένου κόμπακτ SUV της VW, Τiguan, αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά με σχέση με το τωρινό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

 

Το VW Tiguan είναι για την γερμανική φίρμα το best seller της, με πάνω από 850.000 πωλήσεις για το 2018. Αλλά οι καιροί αλλάζουν, όπως και οι απαιτήσεις των οδηγών. Για το λόγο αυτό, η VW αναμένεται να κινηθεί με μία διαφορετική προσέγγιση, σε ότι αφορά την σχεδίαση της 3ης γενιάς του κόμπακτ SUV, που το περιμένουμε στις εκθέσεις από το 2022 και έπειτα. Όπως δείχνουν οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, η σχεδιαστική ομάδα της VW, υπό τις οδηγίες του Klaus Bischoff, αποφάσισαν να κινηθούν με μία διαφορετική προσέγγιση, θέλοντας να δώσουν στο νέο Tiguan μία σαφώς τολμηρότερη εμφάνιση. Έτσι, εγκαταλείπει την τετράγωνη λογική, υιοθετώντας περισσότερες καμπύλες, ενώ δεν θα λείπει η κουπέ γραμμή της οροφής.

Advertisement
Advertisement

Πάραυτα, πηγές αναφέρουν ότι οι χώροι για τους επιβάτες δεν πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά, όπως και το πορτ μπαγκάζ, με την χωρητικότητά του να φτάνει κοντά στα 470 λίτρα. Επίσης, θα εξακολουθεί να υπάρχει και η έκδοση Allspace, με αυξημένο κατά 25 εκατοστά μήκος. Σε ότι αφορά τον διάκοσμο, το Tiguan θα ακολουθήσει το παράδειγμα του νέου Passat, με πληθώρα γκάτζετ και ψηφιακών οθονών. Θα βασίζεται στην αναβαθμισμένη MQB πλατφόρμα, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει τεχνολογίες όπως την επιπέδου 4 αυτόνομη οδήγηση. Σε ότι αφορά τους κινητήρες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι θα διαθέτουν μπαταρίες ιόντων λιθίου 48V, με σκοπό τη βελτίωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Η VW έχει επίσης στα πλάνα της την δημιουργία μίας κορυφαίας έκδοσης, του Tiguan-R, με δίλιτρο, τετρακύλινδρο turbo κινητήρα απόδοσης 350 ίππων και σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Τέλος, θα υπάρξουν και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, με διαφορετικές ιπποδυνάμεις, 170 και 250 PS αντίστοιχα.


Πηγή εικόνων: Auto Express