Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο SUV της Mercedes-Maybach θα παρουσιαστεί το 2020

Ελλάδα 9:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο SUV της Mercedes-Maybach θα παρουσιαστεί το 2020

ΝΕΑ

Το νέο SUV της Mercedes-Maybach θα παρουσιαστεί το 2020

ΝΕΑ

Κατασκοπεύσαμε το νέο πολυτελές SUV της Mercedes-Maybach, το οποίο θα φθάσει το 2020 στην ευρωπαϊκή αγορά προκειμένου να ανταγωνιστεί τα καταξιωμένα μοντέλα του ανταγωνισμού, Bentley Bentayga και Rolls-Royce Cullinan.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο όχημα ελεύθερου χρόνου έχει κατασκοπευτεί πριν από το ντεμπούτο του το επόμενο έτος. Με βάση το μοντέλο ναυαρχίδας της Mercedes, τη GLS, το SUV πολυτελείας θα αντιπαρατεθεί με τις Bentley Bentayga και Rolls-Royce Cullinan. Οι κατασκοπευτικές λήψεις αποκαλύπτουν ότι το SUV θα λάβει μικρές βελτιώσεις σχεδιασμού πάνω συγκριτικά με τη GLS με την οποία μοιράζεται το πάτωμα. Μια πιο τολμηρή και ευρύτερη μπροστινή μάσκα είναι η πιο προφανής αλλαγή, ενώ ένας αναμορφωμένος μπροστινός προφυλακτήρας δίνει το στίγμα. Παρόλο που δεν υπάρχουν εικόνες της καμπίνας αναμένουμε περισσότερες σημαντικές αλλαγές εκεί, με μεγαλύτερη έμφαση στην πολυτέλεια και τη φινέτσα. Η Mercedes έχει φλερτάρει με την ιδέα ενός SUV πολυτελείας εδώ και πολλά χρόνια. Το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου και αποτέλεσε την πρώτη πραγματική υπόδειξη σε ένα τέτοιο μοντέλο, αν και το αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του πρωτότυπου, αλλά έναν βενζινοκινητήρα V8.

Ο Jurgen Weissinger, αρχιμηχανικός της Mercedes-Maybach, δήλωσε ότι το SUV θα “υιοθετήσει επίσης κάποια στοιχεία από το πρωτότυπο του Πεκίνου”, αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του. Αν και το SUV της Mercedes-Maybach θα ενσωματώσει το σύστημα μετάδοσης κίνησης της GLS, θα προσαρμοστεί περαιτέρω για βέλτιστη άνεση και πολυτέλεια. Ο Weissinger πρόσθεσε: “Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικά προγράμματα οδήγησης για τους πελάτες μας. Μπορούμε επίσης να εξομαλύνουμε το κιβώτιο ταχυτήτων. Εξετάζουμε οτιδήποτε μπορεί να καταστήσει το μεγάλο πολυτελές αυτοκίνητο ακόμα πιο άνετο και χλιδάτο”.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Maybach εξετάζει επίσης την ηλεκτροδότηση και τα plug-in υβριδικά συστήματα για το μέλλον. “Στα επόμενα δύο έως πέντε χρόνια, ίσως να δούμε τη Mercedes-Maybach να χρησιμοποιεί συστήματα plug-in. Τα επόμενα δέκα χρόνια, θα υπάρξουν περισσότερα από ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης”. Το SUV θα διαθέτει επίσης νέα αναβαθμισμένη ανάρτηση σύμφωνα με τον Weissinger. “Για το SUV, εργαζόμαστε σε ένα νέο ενεργό έλεγχο υψηλού επιπέδου προκειμένου να προσφέρουμε κορυφαία άνεση”, εξήγησε. “Αν έχετε στο μυαλό σας την ιδέα ενός μαγικού χαλιού, αυτό θα είναι ένα σούπερ μαγικό χαλί. Εργαζόμαστε επίσης σε ένα επαναστατικό σύστημα κάμερας στο μέλλον που θα προσφέρει ακόμη περισσότερη άνεση».