Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο smart με τον 0.9 της Renault! (vid)

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο smart με τον 0.9 της Renault! (vid)

ΝΕΑ

Το νέο smart με τον 0.9 της Renault! (vid)

ΝΕΑ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα των νέων smart fortwo και forfour κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, λίγους μήνες πριν την αποκάλυψη των δύο αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αυτοκίνητο πόλης δεν θα μοιράζεται μόνο την ίδια πλατφόρμα με το νέο Twingo, αλλά και τον κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πρόκειται για τον 3κύλινδρο 0.9 TCe που γνωρίσαμε στο νέο Clio. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι αν θα το δούμε στο smart στην έκδοση με τα 90 PS ή θα τροποποιηθούν ελαφρώς τα χαρακτηριστικά του. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και τον 1 lt. του απερχόμενου μοντέλου, σε εύρος ισχύος από 65 έως 105 PS (για την κορυφαία έκδοση Brabus).

Το διθέσιο smart θα διατηρήσει το ίδιο μήκος με το απερχόμενο μοντέλο (2,69 m.), θα είναι όμως πιο φαρδύ. Αυτή η αλλαγή θα βελτιώσει τόσο τους χώρους όσο και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Το smart forfour θα έχει μήκος 3,5 m. ενώ τα πίσω καθίσματα θα αναδιπλώνονται, επιτρέποντας τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση του εμπρός μέρους αναμένεται να είναι κοινή στα δύο μοντέλα. Το διθέσιο θα συνεχίσει να παράγεται στην πόλη Αμπάχ της Γαλλίας, ενώ το τετραθέσιο μαζί με το νέο Twingo στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας. Η παγκόσμια πρεμιέρα τους έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Ιούλιο, με τις πρώτες παραδόσεις να ακολουθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι τιμές θα αρχίζουν λίγο πάνω από τα 10.000 ευρώ στη Γερμανία για το fortwo, με το forfour να κοστίζει επιπλέον 1.000 ευρώ.

Οι ηλεκτρικές εκδόσεις της νέας γενιάς θα καθυστερήσουν, καθώς θα συνεχιστεί για κάποια χρόνια ακόμη η παραγωγή του τωρινού smart electric drive.