Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το νέο Polestar 2 θα αποκαλυφθεί σε δύο εβδομάδες

Ελλάδα 6:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Polestar 2 θα αποκαλυφθεί σε δύο εβδομάδες

Mobility

Το νέο Polestar 2 θα αποκαλυφθεί σε δύο εβδομάδες

Mobility

Η νέα ανεξάρτητη μάρκα αυτοκινήτων επιδόσεων παρουσιάζει μία ακόμη εικόνα του ηλεκτρικού μοντέλου της, που θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου σε online εκδήλωση

Advertisement
Advertisement

 

Το Polestar 2 δημιουργήθηκε με πολλά στοιχεία από το concept 40.2 της Volvo. Το μοντέλο της Polestar θα αποδίδει μέχρι 400 ίππους και θα έχει αυτονομία 480 χιλιόμετρα. Θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης και θα έχει τα σήματα της Polestar για να λάβει περισσότερη προσοχή και να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη γκάμα της Volvo.

Advertisement
Advertisement

Στην δεύτερη εικόνα teaser του… 2, δείχνοντας περισσότερο το πίσω τμήμα του. Το σχήμα της πόρτας του χώρου αποσκευών ξεχωρίζει από το Polestar 1 και διαθέτει φωτιστικά σώματα LED.

Οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι λίγες, αλλά το Polestar αναφέρεται στο bodystyle του 2 ως ένα τετράθυρο “fastback” και λέει ότι θα είναι το πρώτο όχημα που θα περιλαμβάνει τη νέα τεχνολογία διεπαφής ανθρώπου-μηχανής της Google και την έκδοση του Google Assistant στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Το αυτοκίνητο θα είναι στην κατηγορία του Tesla Model 3 με τιμή 57.000 ευρώ. Οι πελάτες θα το… χρησιμοποιούν με ένα πρόγραμμα που θυμίζει leasing αλλά με μικρότερη διάρκεια (κάτι σαν συνδρομή) το οποίο θα έχει μία διαφορετική μορφή του προγράμματος Volvo Care.

Το Polestar 2 έχει πολλά κοινά με το Volvo 40.2, αλλά και με το 40.1, το οποίο στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως θα είναι το νέοXC40.

Advertisement

“Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανερχόταν σε τέσσερα εκατομμύρια μονάδες το 2017”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Polestar Jonathan Goodman και πρόσθεσε: “Αναμένεται να ανέλθει σε 29 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2025. Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Γι ‘αυτό είναι λάθος να υποθέσουμε ότι, επειδή τα αυτοκίνητα είναι ηλεκτρικά, πρέπει να είναι φουτουριστικά. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι εξίσου ελκυστικά για τους νέους αλλά και για τους συνταξιούχους. Είναι μια νέα αγορά και οι προθέσεις της αγοράς ποικίλλουν. Πρέπει λοιπόν η Polestar να γίνει ένα φιλόξενο εμπορικό σήμα για όλους”.