Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Nissan 400Z Nismo θα έχει πάνω από 400 άλογα

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Nissan 400Z Nismo θα έχει πάνω από 400 άλογα

ΝΕΑ

Το νέο Nissan 400Z Nismo θα έχει πάνω από 400 άλογα

ΝΕΑ

Τώρα που η Nissan κατέκλυσε το διαδίκτυο με το πρωτότυπο Z Proto, έχουμε μεγάλη αγωνία να γνωρίσουμε το μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα χρησιμοποιεί το λογότυπο 400Z. Κάποιοι βέβαια βιάζονται να μας αποκαλύψουν και την ισχυρότερη έκδοση Nismo.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, με την αυτοκινητοβιομηχανία να έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι μια πιο γρήγορη έκδοση του επερχόμενου σπορ αυτοκινήτου σειράς Z βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορούμε να εξετάσουμε το μέλλον του με τη βοήθεια μιας απόδοσης που προέρχεται από έναν ανεξάρτητο σχεδιαστή.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που βλέπουμε εδώ σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα λογικά πρέπει να χρησιμοποιεί το σήμα της Nismo.
Δεν μπορούμε ακόμα να είμαστε 100% σίγουροι εάν το Z Proto θα υιοθετήσει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που διέρρευσαν μέχρι να καταλήξει στους εκθεσιακούς χώρους προς τα τέλη του 2021.

Επιστρέφοντας στην απόδοση που έχουμε εδώ, προέρχεται από έναν επαγγελματία του είδους, τον Jon Sibal, του οποίου τη δουλειά έχουμε συχνά παρουσιάσει (θυμηθείτε την εντυπωσιακή Rauh-Welt Begriff 911). Η αναβάθμιση ξεκινά από ένα νέο body kit που ακολουθεί το στυλ του εργοστασιακού πρωτότυπου. Τα τονισμένα τόξα των τροχών, η χαμηλωμένη ανάρτηση, οι τροχοί Volk Racing TE37, των οποίων το μαύρο φινίρισμα περιλαμβάνει μια μόνο κόκκινη ακτίνα δηλώνουν τη διαφοροποίηση συγκριτικά με το εργοστασιακό μοντέλο της Nissan. Έτσι, χάρη και στην επιθετική γωνία κάμπερ των τροχών, αυτό το Z μας πηγαίνει ακόμη πιο κάτω συγκριτικά με ότι μας έχει συνηθίσει έως τώρα η Nismo.

Advertisement
Advertisement

Το αεροδυναμικό κιτ περιλαμβάνει ένα εμπρός σπόιλερ καθώς και μια πίσω πτέρυγα GT. Τώρα, ενώ το σπορ αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο παραδοσιακό λευκό χρώμα της Nismo, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που έχουν μαύρη απόχρωση, όπως το κεντρικό τμήμα της κάτω μπροστινής ποδιάς, οι πλευρές και το καπό. Μην ξεχνάμε βέβαια και τις κόκκινες πικάντικες πινελιές.

Όπως εξηγεί ο ανεξάρτητος σχεδιαστής: “Η πρόκληση ήταν να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον αρχικό σχεδιασμό του μπροστινού άκρου, ώστε να ασχοληθούμε περαιτέρω με συγκεκριμένες περιοχές στο υπόλοιπο αμάξωμα”. Με τη Nissan να έχει ήδη αναφέρει ότι υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας twin-turbo V6 κάτω από το καπό, όλοι σκέφτονται το Infiniti, το οποίο μας έχει δείξει ότι η πλατφόρμα κρίνεται ικανή να διαχειριστεί 400 ίππους και 475 Nm ροπής.

Advertisement

Ω, ας μην παραβλέψουμε επίσης το Q60 Project Black S Concept, το οποίο συνδυάζει τον V6 με τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική απόδοση να ανέρχεται σε 563 ίππους. Έτσι, με ή χωρίς το σήμα της Nismo, το Nissan 400Z θα αποτελέσει έναν ισχυρό οργανισμό στον κόσμο των αμιγώς σπορ αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Το 2023 το νέο Nissan 400Z

Tο Nissan 400Z δεν θα είναι υβριδικό

Newsauto Αποκλειστικό: Αυτό είναι το νέο Nissan 400Z

Advertisement