Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Mazda 2 θα είναι και υβριδικό!

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Mazda 2 θα είναι και υβριδικό!

ΝΕΑ

Το νέο Mazda 2 θα είναι και υβριδικό!

ΝΕΑ

Για την ακρίβεια το νέο Mazda 2 πιθανότατα θα διαθέτει και plug-in ηλεκτροϋβριδική έκδοση με κινητήρα Wankel.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Τι και αν η κατάσταση στην χώρα μας σχετικά με την αντιπροσώπευση της Mazda βρίσκεται υπ’ ατμών. Η ιαπωνική εταιρία σχεδιάζουν την επίθεσή τους στα επόμενα χρόνια με μικρότερους κινητήρες και μοντέλα, καθώς και ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις. «Ηλεκτροϋβριδικές» διότι αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας, το plug-in 2 θα βασίζεται σε υβριδική διάταξη σε σειρά (range extender).

Αυτό σημαίνει πως ένας κινητήρας θα παίζει το ρόλο γεννήτριας και θα φορτίζει τις μπαταρίες δίχως να εμπλέκεται άμεσα στην κίνηση του αυτοκινήτου (στην φωτογραφία βλέπετε το σχετικό πρωτότυπο βασισμένο στο σημερινό μοντέλο).

Advertisement
Advertisement

Η ευχάριστη έκπληξη (ναι, μας αρέσει ο Wankel!) είναι πως ο κινητήρας αυτός θα είναι περιστροφικός. Ο λόγος είναι κυρίως για τις κόμπακτ διαστάσεις του ώστε να χωρέσει στο μικρό 2, ενώ η Mazda διαθέτει την τεχνογνωσία για να τον κάνει –τον κινητήρα- όσο αποδοτικότερο γίνεται.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως ηλεκτροϋβριδικά με ίδια διάταξη είναι τα Chevrolet Volt/Opel Ampera όπου στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ένας 1.400άρης παλινδρομικός 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας. Ενδιαφέρον έχει και η αντίστοιχη έκδοση του BMW i3 με 2κύλιδνρο 600άρη σε ρόλο range extender.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μία απλή πρωτότυπη αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Mazda Demio (του τωρινού 2 για τους Ευρωπαίους).

Advertisement