ΝΕΑ

Το νέο Lego Defender “τα σπάει…”

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Lego Defender “τα σπάει…”

ΝΕΑ

Το νέο Lego Defender “τα σπάει…”

ΝΕΑ

Καθώς το πραγματικό Land Rover Defender είναι ακριβό να το αποκτήσει κάποιος κοινός θνητός εκεί έξω, η Lego ανακοίνωσε μια έκδοση του η οποία είναι πολύ πιο προσιτή στους περισσότερους και είναι διαθέσιμη χωρίς αναμονή. Χαράς ευαγγέλια για τα πλουσιόπαιδα…

Advertisement
Advertisement

 

Φυσικά, ορισμένοι από εσάς ίσως είχαν δει το Lego Defender πριν από το ντεμπούτο του αυτοκινήτου νωρίτερα το 2019. Υπάρχουν 2.573 τεμάχια και ο αριθμός μοντέλου – ‘42110’ – είναι επίσης πολύ έξυπνος: Το ’42’ αναφέρεται στο μήκος σε εκατοστά και το ‘110’ είναι το μέγεθος της πόρτας ενός πραγματικού Defender. Το ίδιο το αυτοκίνητο έχει πολλές έξυπνες λεπτομέρειες. Οι πόρτες, το καπό και η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι ανοιχτές και υπάρχουν πέντε καθίσματα μέσα ενώ υπάρχει οροφή με σκάλες Adventure Pack, πατάκια έλξης, κουτί αποθήκευσης καθώς και ένα βαρούλκο που λειτουργεί. Η Lego λέει ότι το τετρατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων με υψηλή και χαμηλή εμβέλεια είναι το «πιο εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων μέχρι σήμερα» σε ένα μοντέλο Technic, καθώς οδηγεί και τους τέσσερις τροχούς μέσω τριών διαφορικών. Κάθε τροχός κινείται ανεξάρτητα και μπορείτε να κατευθύνετε το Lego Defender σας έξω από το αυτοκίνητο μέσω ενός οδοντωτού γραναζιού που είναι προσαρτημένο στην οροφή. Οι τροχοί είναι μοναδικοί για το κιτ Defender.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια κατασκευή που θα πάρει αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί. Όπως πάντα, τα εγχειρίδια οδηγιών της Lego απεικονίζουν με εξαιρετική λεπτομέρεια το τι πρέπει να κάνετε. Οι λεπτομέρειες που σκέφτηκε η Lego γίνονται όλο και πιο εντυπωσιακές όσο προχωράς μέσα στην κατασκευή. Όταν συναρμολογείτε ένα μικρό μέρος του πλαισίου ή του αμαξώματος, μερικές φορές δεν γνωρίζεις τι ήταν λίγα βήματα πριν. Εστιάζοντας στις μικροσκοπικές λεπτομέρειες, διαπιστώνουμε πως το Lego έχει απολύτως εκφράσει μερικά από τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πραγματικού Defender. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα, η γκρίζα πλάκα ολίσθησης στον εμπρός προφυλακτήρα, οι ογκώδεις τροχοί, ακόμα και μια οθόνη ψυχαγωγίας στο εσωτερικό είναι όλα ενσωματωμένα στην κατασκευή.

Τα 18.700 ευρώ που κοστίζει στο κατάστημα της Lego στη Μεγάλη Βρετανία φαίνεται ότι δεν αποθαρρύνει τη ζήτηση καθώς οι παραγγελίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα Technic, το κιτ είναι ακριβότερο από το αντίστοιχο της 911 RSR αλλά και το μισό της τιμής της Bugatti Chiron. Η επιτυχία του συγκεκριμένου κομματιού έγκειται στο ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο κοντά στο πραγματικό Defender.