Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το νέο Land Rover Defender και επαγγελματικό

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Land Rover Defender και επαγγελματικό

Fleet Cars

Το νέο Land Rover Defender και επαγγελματικό

Fleet Cars

Η Jaguar Land Rover ετοιμάζει την επαγγελματική έκδοση του νέου Defender, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2020.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη έκδοση θα διατίθεται τόσο στην έκδοσης με το κοντό μεταξόνιο (90), όσο και στην μεγαλύτερη 110 και θα φέρει τον κωδικό Hard Top.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με στελέχη της βρετανικής φίρμας, το Defender Hard Top θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της επιβατικής έκδοσης, όπως την άνεση στην μετακίνηση, την άριστη ποιότητα κατασκευής και τις μεγάλες δυνατότητες «εκτός δρόμου» με την πρακτικότητα που θα εξασφαλίζει ο διαθέσιμος χώρος μεταφοράς αντικειμένων. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο κωδικός Hard Top χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1950, στο πρώτης γενιάς Land Rover και στην έκδοση με την αφαιρούμενη οροφή.

Υπεύθυνο για την κατασκευή του Defender Hard Top είναι το τμήμα ειδικών εκδόσεων της εταιρείας, SVO. Αμφότερες οι εκδόσεις 90 και 110 θα διαθέτουν ανεξάρτητη εμπρός και πίσω ανάρτηση, ενώ στη μεγαλύτερη έκδοση θα υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης αερανάρτησης. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 29,1 εκατοστά, ενώ οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής είναι εξαιρετικές (38ο, 28ο, 40ο), όπως και η δυνατότητα προσπέλασης σε υδάτινες επιφάνειες με βάθος έως και 900 χλστ., χάρη στη λειτουργία Wade.

Advertisement

Το Defender Hard Top θα μπορεί να τραβήξει φορτία έως και 3.500 κιλά, χάρη στην ύπαρξη συστημάτων όπως το Advanced Tow Assist, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να κατευθύνει το ρυμουλκούμενο χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Για να αυξηθεί ο ωφέλιμος χώρος μεταφοράς, έχουν καταργηθεί οι πίσω σειρές καθισμάτων, ενώ όπως τονίζει ο επιχειρησιακός διευθυντής της Land Rover Special Vehicle Operations, Michael van der Sande, ο χώρος αποσκευών διαθέτει έξυπνες λύσεις που βοηθούν την εργονομία και την χρηστικότητα.

Advertisement

Τέλος δεν λείπουν το ClearSight Ground View με τον οδηγό να έχει ευρύτερη ορατότητα και η περιοχή που κρύβεται από το καπό, να απεικονίζεται μέσω των εμπρός τροχών στην κεντρική οθόνη αφής, αλλά και το σύστημα infotainment Pivi Pro που περιλαμβάνει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ έχει και δυνατότητα over the air αναβαθμίσεων.