Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο i20 θα έχει 3κύλινδρο turbo;

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο i20 θα έχει 3κύλινδρο turbo;

ΝΕΑ

Το νέο i20 θα έχει 3κύλινδρο turbo;

ΝΕΑ

Τον προσεχή Οκτώβριο, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, η Hyundai θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του i20. Το σουπερμίνι του κατασκευαστή από την Κορέα θα πλαισιώσει το νέο i10 στις κατηγορίες των αυτοκινήτων πόλης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για σχεδιαστικές λεπτομέρειες, καθώς τα αυτοκίνητα δοκιμών φέρουν βαρύ καμουφλάζ που καθιστά κάθε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το νέο Hyundai i20 δεν θα διαφέρει σημαντικά από το απερχόμενο μοντέλο όσον αφορά τις διαστάσεις, με το μήκος να παραμένει γύρω στα 4 m. Θεωρείται δεδομένο ότι το 5θυρο hatch θα προσφέρει βελτιωμένο εσωτερικό, καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων και εκ των κορυφαίων πορτμπαγκάζ στην κατηγορία (με όγκο ίσως πάνω από 300 lt).

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τη γκάμα των κινητήρων. Ο Όμιλος Hyundai-Kia έχει παρουσιάσει από το Νοέμβριο του 2012 τη νέα γενιά των μικρών turbo βενζινοκινητήρων, με μέλη τους Kappa 1.0 TCI και 1.2 T-GDI. Μάλιστα είχε γίνει γνωστό ότι ο μικρός τρικύλινδρος εμφανίζει ισχύ 106 PS και ροπή 14 kgm. Είναι μία καλή ευκαιρία να τους… δούμε στο νέο i20, πριν εμφανιστούν στα μοντέλα της Kia (κάτι τέτοιο θα γίνει εντός του 2015).

Advertisement
Advertisement

Βέβαια θα διατηρηθούν ενεργοί οι κινητήρες diesel, ο 1.1 με τα 75 PS και τα 18,4 kgm ροπής, αλλά και ο 1.4 ισχύος 90 PS, δύο σύνολα που προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων κάτω από το όριο των 100 g/km.

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr, διότι ενδέχεται μέσα στον Αύγουστο να έχουμε νεότερα και από αυτό το «μέτωπο».