Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Honda e… σπάει τους καθρέφτες

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Honda e… σπάει τους καθρέφτες

ΝΕΑ

Το νέο Honda e… σπάει τους καθρέφτες

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό, με διαχρονικό σχέδιο, compact διαστάσεις και αντισυμβατικό. Το νέο Honda e θα έχει κάμερες αντί για τους συμβατικούς καθρέφτες στον στάνταρ εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

 

Τα βιβλία παραγγελιών άνοιξαν για τo Honda e και φυσικά οι Ιάπωνες άρχισαν να επιβεβαιώνουν τις τελικές προδιαγραφές, του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ανάμεσα στους πολλούς νεοτερισμούς του θα είναι και η αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεφτών στις πόρτες, με κάμερες.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τελικό πρωτότυπο Honda e, το οποίο η Ιαπωνική εταιρία χρησιμοποίησε για να δείξει το σχεδιασμό του αυτοκινήτου παραγωγής, πριν από την πρώτη παρουσίαση του στις αρχές του επόμενου έτους. Μικρά στελέχη (σαν λεπτοί κορμοί λουλουδιών) με κάμερες οι οποίες «κοιτούν» προς τα πίσω είναι τοποθετημένα στις πόρτες και μεταδίδουν ότι «βλέπουν» κατευθείαν σε οθόνες στις δύο άκρες του ταμπλό. Ο οδηγός θα είναι σε θέση να επιλέξει μια κανονική ή μία ευρεία προβολή αυτών που βλέπουν οι κάμερες. Η Honda αναφέρει ότι είναι κατά 90% καλύτερες όσο αφορά την αεροδυναμική, από τους κανονικούς καθρέφτες, έτσι συνεισφέρουν κατά 3,8% στην αυτονομία του e.

Το αυτοκίνητο είναι άμεσα διαθέσιμο για προπαραγγελία στο Ηνωμένο Βασίλειο με προκαταβολή 906, 540 ευρώ (ή 800 λίρες). Οι πρώτες παραδόσεις για το μικρό EV της ιαπωνικής εταιρείας αναμένονται την άνοιξη του 2020 με σειρά προτεραιότητας. Η Honda αποκάλυψε πέντε νέες επιλογές χρωμάτων για το ηλεκτρικό mini, σε λευκό, μπλε και γκρίζο, μαζί με το μαύρο αλλά και ένα εντυπωσιακό κίτρινο. Η ιαπωνική εταιρεία δηλώνει ότι έχει ήδη λάβει πάνω από 20.000 «εκδηλώσεις ενδιαφέροντος» σε όλη την Ευρώπη, ενώ 6.000 προέρχονται από την Αγγλία.

Advertisement

Το πρωτότυπο της Honda, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι κατά 98% το τελικό αυτοκίνητο. Το υπόλοιπο 2% των αλλαγών αφορούν το λογισμικό του αυτοκινήτου και μικροπροβλήματα στην εξέλιξη για την μετάδοση της δύναμης. Η ομάδα σχεδιασμού της Honda χρησιμοποίησε ως έμπνευση τα κλασικά αυτοκίνητα της μάρκας, όπως το πρώτο Civic. Έτσι έχει συμπαγείς διαστάσεις, με μήκος 3.895, πλάτος 1.750 και ύψος 1.495 χιλιοστά, κάτι που το κάνει πιο συμπαγές από τη BMW i3 και το Renault ZOE. Γι’ αυτό, υπάρχουν μόνο καθίσματα για τέσσερα άτομα και ένας μικρός χώρος αποσκευών.

Advertisement

Το Honda e δημιουργήθηκε πάνω σε μια νέα, πλατφόρμα για Ηλεκτρικά οχήματα. Η Honda ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία 201.168 χλμ (ή 125 μίλια WLTP) με μία μόνο φόρτιση και όταν συνδεθεί σε μια μονάδα γρήγορης φόρτισης, θα ανακτά το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας σε 30 λεπτά. Προς το παρόν η Honda δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το μέγεθος της μπαταρίας του e, αλλά ούτε και την τιμή του.

Advertisement