Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μελλοντικό SUV της Seat προ των πυλών

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μελλοντικό SUV της Seat προ των πυλών

ΝΕΑ

Το μελλοντικό SUV της Seat προ των πυλών

ΝΕΑ

Για το 2016 έχει προγραμματιστεί το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά του πρώτου SUV της Seat και στη Γενεύη θα παρουσιαστεί το σχετικό πρωτότυπο. Η ισπανική μάρκα ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, με ένα σύντομο κείμενο: «Θα φωτίσουμε τη φετινή έκθεση της Γενεύης με κάτι πολύ συναρπαστικό».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η φωτογραφία αποκαλύπτει τη μάσκα, το τριγωνικό εμπρός φωτιστικό σώμα τεχνολογίας LED και τον εξωτερικό καθρέπτη. Το SUV παραγωγής εξελίσσεται στο εργοστάσιο του Μαρτορέλ και θα έχει μήκος κοντά στα 4,4 m. Θα αναμετρηθεί δηλαδή με καταξιωμένα μοντέλα, όπως το Nissan Qashqai. Θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Audi Q3, το οποίο κατασκευάζεται εξάλλου στην ισπανική πόλη. Κινητήρες του θα είναι οι γνωστοί TSI και TDI του Ομίλου Volkswagen, ενώ ο πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα δούμε και έκδοση με σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων.

«Τα νέα είναι εξαιρετικά, καθώς η Seat εισέρχεται σε νέα “χωράφια”, σε μία από τις πλέον ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες σε όλο τον κόσμο», είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της μάρκας, Jurgen Stackmann, τον Μάρτιο του 2014. «Το SUV αποτελεί σημαντικό πυλώνα στη στρατηγική της εταιρείας και είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επιστροφή στην κερδοφορία».

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του Seat SUV, αυτή θα γίνει είτε το φθινόπωρο στη Φρανκφούρτη είτε σε ένα χρόνο από τώρα στη Γενεύη.