Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο μελλοντικό BMW i3

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο μελλοντικό BMW i3

ΝΕΑ

Tο μελλοντικό BMW i3

ΝΕΑ

Από τις αρχές του 2018, η BMW έχει ανακοινώσει τα πλάνα της που αφορούν τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της που θα βγουν στην παραγωγή μέχρι το 2025. Στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της προϊοντικής της γκάμας, η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει 25 πλήρως ή μερικώς ηλεκτρικά μοντέλα, από τα οποία δεν θα μπορεί να λείψουν τα i3 και i8.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Όντας πολύ νωρίς για να έχουμε στη διάθεσή μας κάποια τεχνικά στοιχεία ή σχεδιαστικές λεπτομέρειες απλά παρατηρούμε τις εικαστικές δημιουργίες και προσεγγίσεις των σχεδιαστών, όπως την συγκεκριμένη του Ολλανδού Joost Bianchi. Εάν λοιπόν η νέα γενιά του BMW i3 παρουσιαστεί  τα επόμενα χρόνια,  θα μπορούσε να έχει κοινά σχεδιαστικά στοιχεία από το μοντέλο που απεικονίζεται στο ψηφιακό σχέδιο;

bmw-i3-next-gen-rendering-3-chariatis-530

Μάλλον αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει η BMW πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο, όπως για παράδειγμα να προσφέρει περισσότερους χώρους για τους επιβάτες. Τα συγκεκριμένα σκίτσα του Bianchi δείχνουν σαφώς μια πιο φουτουριστική προσέγγιση του i3, διατηρώντας ταυτόχρονα τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του αμαξώματος, που το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο τουλάχιστον στο προφίλ του.

Advertisement

bmw-i3-next-gen-rendering-2-chariatis-640

Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στην συγκεκριμένη εικαστική προσέγγιση του νέου BMW i3 είναι ο μηχανισμός των εμπρός θυρών, οι οποίες μετακινούνται προς τον εμπρός προφυλακτήρα, διευκολύνοντας την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, μετατρέποντάς το σε ακόμη πιο πρακτικό και ξεχωριστό.

Advertisement