Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μέγεθος μετράει: Η ABT παρουσιάζει ζάντα 23 ιντσών

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μέγεθος μετράει: Η ABT παρουσιάζει ζάντα 23 ιντσών

ΝΕΑ

Το μέγεθος μετράει: Η ABT παρουσιάζει ζάντα 23 ιντσών

ΝΕΑ

Νέα ζάντα αλουμινίου από τον οίκο βελτιώσεων ABT. Η HR έχει όχι μόνο νέο σχήμα αλλά και αεροδυναμική κατασκευή ενώ η παγκόσμια πρωτιά της είναι μαζική παραγωγή της.

Advertisement
Advertisement

 

Η αυλαία ανεβαίνει και η πρώτη αεροδυναμικά δοκιμασμένη, με νέο σχέδιο και μεγάλες διαστάσεις (22 και 23 ιντσών) ζάντα αλουμινίου παραγωγής αποκαλύπτεται: Η ABT Sport HR 22 ιντσών με ματ χρώμα (γκρίζο σκούρο ή μαύρο).

Advertisement
Advertisement

Οι μεγάλες σε διαστάσεις ζάντες, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ιδιαίτερα στην Αμερική μπορείτε να βρείτε τροχούς σε όποια διάσταση θέλετε.  Όμως (γιατί υπάρχει και ένα όμως) πρέπει να τις κάνετε παραγγελία. Διαθέσιμα υπάρχουν κάποια δείγματα ή πολύ λίγα κομμάτια που τοποθετούνται σε demo αυτοκίνητα ή custom οχήματα διάσημων.

Εδώ έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα η ABT με την ζάντα HR με τρείς πρωτοποριακές ιδέες: Την παραγωγή, το σχέδιο και την αεροδυναμική μελέτη. Η HR GR Aerowheel, τοποθετείτε στα ABT RS4-R και ABT RS5-R. Έχει δέκα διπλές ακτίνες οι οποίες εκτείνονται ως το κέντρο της ζάντας και είναι ένα εντελώς νέο σχέδιο.

Advertisement

Εάν θέλετε να προβάλετε περισσότερο το σχήμα και θέλετε την καθαρή μορφή του, μπορείτε να επιλέξετε την ABT High Performance HR (χωρίς δαχτυλίδι). Παρ ‘όλα αυτά, αυτή η έκδοση είναι επίσης κάτι ξεχωριστό λόγω και των χρωμάτων «shadow silver» και «dark smoke». Η ABT High Performance HR διατίθεται και σε 23 ίντσες αποκλειστικά για το νέο Audi Q8.

Χάρη στην καινοτόμο διαδικασία παραγωγής, η οποία προσφέρει παρόμοια πλεονεκτήματα με την τεχνολογία σφυρηλάτησης, η ABT High Performance έχει ελαφρύ στεφάνι (το οποίο κρατάει την κατασκευή). Η ίδια παραγωγική διαδικασία επιτρέπει την συμπύκνωση υλικών, η οποία οδηγεί σε λεπτά σχήματα και αυξημένη δομική κατασκευή.

Advertisement

Ο όγκος της ζάντας έχει μειωθεί κατά 50%, επιτρέποντας μεταξύ άλλων τη κατασκευή λεπτού κέντρου. Έτσι ο τροχός έχει ομοιόμορφη κατανομή βάρους και είναι εξαιρετικά σταθερός.

Με τις μεγάλες διαστάσεις τη η σειρά HR (Sport και High Performance) πληροί  τις προδιαγραφές της VW και της Audi και φυσικά διατίθεται και με ελαστικά (έτοιμο σετ).

Advertisement

Τα μεγέθη 22 ιντσών καλύπτουν το VW Touareg (7600, από 06/2018) καθώς και τα Audi Q7 και SQ7 (4M00, από 06/2015). Στα Audi Q5 και SQ5, οι ζάντες μπορούν να «φορεθούν» στα μοντέλα τόσο της παλιάς όσο και της νέας γενιάς.

Το RS 6 της τελευταίας γενιάς A6 (4G0 / 4G05, από 06/2013) μπορεί να «πάρει» και τις δύο μορφές, όπως και το τρέχον A7 (4K00, από 03/2018). Αυτό ισχύει και για το A8 / S8 (4H0 / 4H04, από 02/2010) αλλά και για το νέο Audi Q8 (4M80, από 08/2018).