Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το… Mazda MX-5 της Tesla!

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το… Mazda MX-5 της Tesla!

ΝΕΑ

Το… Mazda MX-5 της Tesla!

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά Tesla Roadster υπόσχεται να βάλει δύσκολα στα απανταχού ικανά αυτοκίνητα με την εκπληκτική απόδοση αναλογικά πάντα με το τι πρεσβεύει.

Advertisement
Advertisement

 

Με μια εκτιμώμενη βασική τιμή περίπου 200.000 δολάρια, θα κοστίζει περίπου το ίδιο με μια Lamborghini Huracan, προσφέροντας ισχύ που θα ανταγωνίζεται τα Pininfarina Battista και Rimac C_Two. Ενώ θα μπορούσε να αποδειχθεί η τέλεια προσφορά, πολλοί πελάτες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ξοδέψουν 200.000 δολάρια για ένα αυτοκίνητο, αυτό τελικά είναι ένα θέμα.

Έχοντας αυτό κατά νου, ένας χρήστης του Twitter αποφάσισε να φανταστεί με τι θα μπορούσε να μοιάζει ένα πιο προσιτό Tesla Roadster αν είχε παραχθεί ως αντίπαλος του Mazda Miata. Αυτό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα. Το όχημα έχει προφανή σχεδιαστική έμπνευση από το Model 3. Συνεπώς, περιλαμβάνει ένα μπροστινό ρύγχος το οποίο μοιάζει πολύ με το συμπαγές sedan, αλλά διαφέρει στις πίσω πόρτες και στην οροφή. Το πίσω μέρος του σπορ αυτοκινήτου περιλαμβάνει πίσω φώτα όμοια με εκείνα του Model 3 και νομίζουμε ότι το σπορ αυτοκίνητο δείχνει πολύ πιο ωραίο και ίσως έχει δελεάσει μερικούς αγοραστές οι οποίοι θα στρέφονταν εξ’ ορισμού στο δημοφιλές Miata.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου σπορ αυτοκινήτου αυτού του μεγέθους με τιμή γύρω στα 20.000 ευρώ προκειμένου να ανταγωνιστεί το roadster της Mazda σε σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο, τα επόμενα χρόνια, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να είναι ικανός να προσφέρει ένα roadster σε λογικές τιμές, ώστε να μπορεί να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο για τις μάζες.