Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Λονδίνο «ωθεί» τους καταναλωτές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Λονδίνο «ωθεί» τους καταναλωτές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

ΝΕΑ

Το Λονδίνο «ωθεί» τους καταναλωτές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

ΝΕΑ

Ο δήμαρχος του Λονδίνου SadiqKhan έβαλε ως προτεραιότητα τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Advertisement
Advertisement

Οι νομοθέτες στο Λονδίνο δεν είναι ενάντια στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά αρκεί σύντομα αυτά να κινούνται με ηλεκτροκινητήρες!

«Δεν είμαστε κατά της αυτοκίνησης, είμαστε κατά της ρύπανσης. Έχουμε πολιτικές που ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν συχνότερα τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και να περπατούν περισσότερο, ενώ για τις «αυτοκινούμενες» μετακινήσεις τους μέσα στον αστικό ιστό καλό είναι να πάρετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο», δήλωσε η αναπληρωτής δήμαρχος του Λονδίνου ShirleyRodrigues, υπεύθυνη για το περιβάλλον και την ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Ο δήμαρχος του Λονδίνου SadiqKhan έβαλε ως προτεραιότητα τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όταν κατέστη σαφές ότι η πόλη παραβίαζε συνεχώς τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2010.

Εκτός από την αύξηση των δαπανών για ποδηλατόδρομους και τη διεύρυνση των πεζοδρομίων για να κάνουν τους δρόμους πιο ελκυστικούς για τους πεζούς, υπάρχουν και περιορισμοί κίνησης σε πολλά σημεία της πόλης. Ο Khan εισήγαγε μια ζώνη εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών, στην οποία για να μπεις χρεώνεσαι αν οδηγείς αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου έχει δεσμευτεί πως το Λονδίνο θα είναι ουδέτερο από πλευράς άνθρακα, έχοντας εκπονήσει σχέδια για να το πετύχει αυτό μέχρι το 2050 ενώ επίσης θέλει να έχει πετύχει ζώνες μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2025.

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό έχει σταματήσει η αδειοδότηση νέων πετρελαιοκίνητων ταξί, ενώ την ίδια ώρα έχουν μπει στην κυκλοφορία 1.700 νέα ταξί μηδενικών ρύπων.

«Υπάρχουν θέσεις εργασίας και οικονομικές ευκαιρίες, οπότε προσπαθούμε να δείξουμε ότι είναι αυτό που χρειάζεται και αυτό είναι δυνατό», ανέφερε ο Khan.

Advertisement