Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καλιφορνέζικο Rezvani έχει 1.000 άλογα και… μάσκες αερίου (+video)

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το καλιφορνέζικο Rezvani έχει 1.000 άλογα και… μάσκες αερίου (+video)

ΝΕΑ

Το καλιφορνέζικο Rezvani έχει 1.000 άλογα και… μάσκες αερίου (+video)

ΝΕΑ

Το Rezvani Beast εκτός από εκρηκτικές επιδόσεις, σε προστατεύει και από χημικό πόλεμο.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε πέσει πάνω στην εταιρεία Rezvani από την Καλιφόρνια και το μοναδικό στο είδους του Beast βασισμένο στο Atom Ariel. Πλέον ο μικρός κατασκευαστής αποφάσισε να δημιουργήσει το δεύτερο ολοκληρωμένο μοντέλο της το οποίο ονομάζεται και αυτό Beast. Το νέο αυτό μοντέλο είναι αυτήν τη φορά βασισμένο στην Corvette C8 από την οποία έχει δανειστεί σχεδόν τα πάντα.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V8 των 6.2 λίτρων τοποθετημένος στο κέντρο ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο και το Beast Mode στη χαρτογράφηση, αποδίδει 1.000 ίππους. Το κιβώτιο είναι 8τάχυτο αυτόματο και η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Οι επιδόσεις είναι τρομακτικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 2,5 δευτερόλεπτα και το 400άρι σε μόλις 9,6 δευτερόλεπτα. Το βάρος από την άλλη είναι χαμηλό χάρη στο αμάξωμα από ανθρακονήματα και υψηλής ανθεκτικότητας ρητίνη που χρησιμοποιείται στα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι εδώ όλα είναι κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικά. Εκεί που το Beast αρχίζει και ξεφεύγει από την πραγματικότητα είναι στον εξοπλισμό. Τα περισσότερα αξεσουάρ που έχει σχεδιάσει η Rezvani δεν έχουν να κάνουν με την οδηγική συμπεριφορά, τη συνδεσιμότητα ή την ασφάλεια. Η εταιρεία προσφέρει ένα πακέτο αναβάθμισης Bullet Proof Package το οποίο μετατρέπει το Beast σε όχημα προστασία από… χημικό πόλεμο.

Το πακέτο περιλαμβάνει προειδοποιητικές σειρήνες, σύστημα ενδοεπικοινωνίας, κιτ πρώτων βοηθειών και υποθερμίας, ελαστικά run flat, σύστημα νυχτερινής όρασης, ακόμα και μάσκες αερίου. Εκτός από αυτά υπάρχουν και εξαρτήματα προσωπικής προστασία του οδηγού όπως σπρέι πιπεριού, ηλεκτροφόρα χερούλια στις θύρες, προβολείς τύφλωσης, προστασία από μαγνητικά κύματα και σύστημα αναγνώρισης εκρηκτικού μηχανισμού.

Advertisement

Θα λέγαμε ότι το Rezvani Beast θα ταίριαζε περισσότερο στον Τζέιμς Μποντ, παρά σε έναν κοινό οδηγό. Όπως και να έχει το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε 20 μονάδες και η τιμή του ξεκινάει από τα 450.000 ευρώ.

Advertisement

Αυτό είναι το Beast.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται σούπερ Corvette με πάνω από 850 άλογα!
Όλες οι Corvette στην πίστα!
Σύντομα θα δούμε και Corvette SUV

Advertisement