Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το υβριδικό σύστημα E-Tech της Renault εξελίχθηκε με LEGO (+video)

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το υβριδικό σύστημα E-Tech της Renault εξελίχθηκε με LEGO (+video)

ΝΕΑ

Το υβριδικό σύστημα E-Tech της Renault εξελίχθηκε με LEGO (+video)

ΝΕΑ

Τα διάσημα τουβλάκια της LEGO αποτέλεσαν ένα πολύτιμο εργαλείο στα πρώτα στάδια εξέλιξης του υβριδικού συστήματος E-Tech της Renault.

Advertisement
Advertisement

Παλιά θεωρούνταν ένα δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές φορές τα διάσημα τουβλάκια της LEGO να γίνονται πρώτη ύλη για την δημιουργία μοναδικών σε ακρίβεια αντιγράφων (σε μικρό ή ακόμα και φυσικό μέγεθος) διάσημων supercar και όχι μόνο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μηχανικός της Renault, Nicolas Fremau είδε στα τουβλάκια της LEGO Technik ένα ιδανικό εργαλείο για να δοκιμάσει τις ιδέες του σχετικά με την ανάπτυξη του υβριδικού συστήματος E-Tech. Ο ίδιος παραδέχεται πως η ιδέα να χρησιμοποιήσει τα LEGO του ήρθε βλέποντας τον γιό του να παίζει με αυτά φτιάχνοντας διάφορες κατασκευές. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει ακριβώς το ίδιο προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα συνδυασμού μιας μετάδοσης χωρίς συμπλέκτη με δύο ηλεκτροκινητήρες, όπως ακριβώς δηλαδή είναι το υβριδικό σύστημα της Renault που θυμίζουμε πως έχει εμπνευστεί από την τεχνολογία της F1.

lego renault hybrid

Advertisement
Advertisement

Η κατασκευή του μοντέλου διήρκησε περίπου 20 ώρες εντατικής δουλειάς κάτι που εν μέρει οφείλεται στο γεγονός πως φυσικά δεν υπήρχαν σχετικές οδηγίες αλλά κυρίως έχει να κάνει με το ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο Fremau χρειάστηκε να μεταποιήσει και να διαμορφώσει σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες κάποια τουβλάκια.

Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε τελικά ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς συναρμολογώντας και αποσυναρμολογώντας το ο Fremau παραδέχεται πως σκέφθηκε αρκετά πράγματα που δεν θα μπορούσε απλά σχεδιάζοντας. Πολλοί στενοί συνεργάτες του τον ενθάρρυναν μάλιστα να προσπαθήσει να τελειοποιήσει το μοντέλο του από LEGO λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν καταφέρει να κάνει το μοντέλο να δουλέψει τότε η ιδέα θα δουλεύει και στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως χρειάστηκαν μόνο 18 μήνες ώστε οι βασικές αρχές του μικρού μοντέλου να μεταφερθούν σε πραγματικές συνθήκες και να ολοκληρωθεί όλο το υβριδικό σύστημα που βρίσκουμε σήμερα στο Clio και σε άλλα μοντέλα της Renault.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ηλεκτρικό crossover το επόμενο Renault Megane
Renault Captur PHEV: Αρίστευσε σε crash test (video)
Η Renault παρουσιάζει το Taliant