Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό sedan της Tesla έφθασε στο Λονδίνο

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό sedan της Tesla έφθασε στο Λονδίνο

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό sedan της Tesla έφθασε στο Λονδίνο

ΝΕΑ

Ο Elon Musk, ο 43χρονος εφευρέτης που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στον κόσμο της αυτοκίνησης, «πάτησε πόδι» και στη Γηραιά Αλβιώνα. Παρέδωσε προσωπικά τα πέντε πρώτα δεξιοτίμονα Model S σε πελάτες της εταιρείας του στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ εγκαινίασε και τον πρώτο ταχυφορτιστή στη χώρα. Η Tesla προσφέρει μέσω του δικτύου σταθμών ταχείας φόρτισης τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του Model S να φορτίζουν δωρεάν τις μπαταρίες του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 116 σταθμοί ταχείας φόρτισης της Tesla σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 19 στην Ευρώπη. Η προγραμματισμένη ανάπτυξη του δικτύου, θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των Model S να ταξιδεύουν σχεδόν παντού στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι τα τέλη του έτους. Οι τοποθεσίες των σταθμών ταχυφόρτισης βρίσκονται στο Google Maps και εντοπίζονται εύκολα μέσω της οθόνης στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου.

Οι σταθμοί προσφέρουν από 4 έως 10 θέσεις αυτοκινήτων και σε αρκετούς υπάρχουν ηλιακά πάνελ που εξασφαλίζουν επιπλέον ενέργεια και ταυτόχρονα προσφέρουν σκιά. Η δυνατότητα ταχυφόρτισης είναι στάνταρ στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία των 85 kWh και προαιρετική σε αυτή με την μπαταρία των 60 kWh (το Model S με τη μικρή μπαταρία των 40 kWh δεν εισάγεται στην Ευρώπη).

Advertisement
Advertisement

Το Model S είναι ένα premium πεντάθυρο sedan, μήκους σχεδόν 5 m. Προσφέρει πλούσιους χώρους για 5 ενήλικες επιβάτες, ενώ προαιρετικά φιλοξενεί στο χώρο των αποσκευών και δύο καθίσματα με αντίθετη φορά για τη μεταφορά παιδιών. Η αυτονομία του μπορεί να αγγίξει τα 500 km, η τελική ταχύτητα να ξεπεράσει τα 200 km/h, ενώ για την επιτάχυνση 0-100 km/h χρειάζεται κάτω από 6 sec. Η sport έκδοση ονομάζεται Performance, διαθέτει τη μπαταρία των 85 kWh, ηλεκτροκινητήρα ισχύος 421 PS, φθάνει τα 100 km/h σε 4,6 sec και σε τελική ταχύτητα τα 212 km/h.

Τα περισσότερα Tesla στην Ευρώπη έχουν ταξινομηθεί στη Νορβηγία, τη χώρα με τα μεγαλύτερα κίνητρα για αγορά οχήματος μηδενικών ρύπων. Στη Βρετανία, η κρατική επιδότηση για την αγορά του Model S είναι 5.000 λίρες, ενώ υπάρχει απαλλαγή και από άλλους άμεσους και έμμεσους φόρους, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και το εισιτήριο για την είσοδο στο δακτύλιο του Λονδίνου.

Πρόσφατα ο Musk ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του Model X, του πολυτελούς ηλεκτρικού SUV της Tesla, θα αρχίσει το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.