Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Mini ρυμουλκεί ένα Boeing (video)

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Mini ρυμουλκεί ένα Boeing (video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Mini ρυμουλκεί ένα Boeing (video)

ΝΕΑ

Καθώς πλησιάζουμε τη στιγμή της επίσημης παρουσίασης του αμιγώς ηλεκτρικού Mini η εταιρία δημοσίευσε ένα teaser video που δείχνει το λιλιπούτιο αυτοκίνητο να τραβά ένα θηριώδες Boeing.

Advertisement
Advertisement

Ίσως είναι μια από τις πιο δημιουργικές ιδέες που θα μπορούσαν να μας προϊδεάσουν για τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης. Το video που έχει τραβηχτεί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης δείχνει ένα από τα πρωτότυπα του Mini Electric να είναι δεμένο με ένα εμπορευματικό Boeing 777 και να ξεκινά την ρυμούλκηση του.

Πρόκειται για μια άκρως εντυπωσιακή εικόνα καθώς το συγκεκριμένο αεροσκάφος ζυγίζει 150 τόνους, χωρίς φορτίο και σίγουρα η ικανότητα του Mini Electric να κουνήσει μια τέτοια μάζα είναι χαρακτηριστική των δυνατοτήτων και ειδικότερα της ροπής που προσφέρουν οι ηλεκτροκινητήρες. Μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει τα λογότυπα iNext επάνω στο Boeing κάτι που κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι καθώς σύμφωνα με την BMW το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά του πρωτότυπου Vision iNext στο Μόναχο, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο  και το Πεκίνο.

Advertisement
Advertisement

Η πρεμιέρα το Mini Electric είναι προγραμματισμένη για την προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στο εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην τρίθυρη έκδοση του Mini και σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι άνθρωποι της εταιρίας θα έχει τον ζωντανό και σπορτίφ οδηγικό χαρακτήρα που συνοδεύει κάθε έκδοση του Mini. Αρκετή από την τεχνολογία του θα έχει προέρχεται από την BMW i3 με την οποία θα μοιράζεται τον ηλεκτροκινητήρα των 184 ίππων ενώ η αυτονομία του αναμένεται να φθάνει τα 320 χιλιόμετρα.