Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Mini Electric θα μοιάζει με τις συμβατικές εκδόσεις

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Mini Electric θα μοιάζει με τις συμβατικές εκδόσεις

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Mini Electric θα μοιάζει με τις συμβατικές εκδόσεις

ΝΕΑ

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του Mini Electric κατά τη διάρκεια δοκιμών δείχνουν πολλές ομοιότητες με τις συμβατικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Αν και ως πρωτότυπο το ηλεκτρικό Mini έδειχνε μια αρκετά πιο φουτουριστική διάθεση σε επίπεδο αισθητικής οι πρόσφατες φωτογραφίες ενός από τα πρωτότυπα εξέλιξης σε χειμερινές δοκιμές δείχνει πως τελικά το μοντέλο θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τα συμβατικά μοντέλα.

Με μια γρήγορη ματιά είναι πραγματικά δύσκολο να διακρίνεις αν πρόκειται για ένα Mini με θερμικό κινητήρα ή για την ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου. Χρειάζεται προσεκτική παρατήρηση των λεπτομερειών για να διαπιστωθεί η διαφορά. Η πιο σημαντική διαφοροποίηση αφορά την διαφορετική εισαγωγή αέρα στη μάσκα του ηλεκτρικού μοντέλου. Από εκεί και πέρα η υποδοχή για το καλώδιο φόρτισης που σε πολλά ηλεκτρικά μοντέλα φιλοξενείται στο εμπρός μέρος φαίνεται πως στο Mini Electric θα βρίσκεται στο σημείο που υπάρχει η κλασική τάπα καυσίμου. Επιπλέον ο πίσω προφυλακτήρας δεν έχει κάποια διαμόρφωση για υποδοχή της απόληξης της εξάτμισης αφού φυσικά αυτή δεν υπάρχει.

Advertisement
Advertisement

Σε επίπεδο προδιαγραφών το Mini Electric θα χρησιμοποιεί τεχνολογία γνωστή από τα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW. Θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα που θα κινεί τους αντίστοιχους τροχούς και θα διαθέτει μπαταρία 42.2kWh όπως και στην i3.

Επίσης είναι πολύ πιθανό το Mini Electric να είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος αργότερα αναμένεται να περάσει και στα συμβατικά μοντέλα. Η πρεμιέρα του ηλεκτρικού Mini αναμένεται μέσα στη χρονιά.