Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ιδιαίτερο λογότυπο της Ford Mustang Mach 1

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ιδιαίτερο λογότυπο της Ford Mustang Mach 1

ΝΕΑ

To ιδιαίτερο λογότυπο της Ford Mustang Mach 1

ΝΕΑ

Η νέα έκδοση της Ford Mustang, Mach 1 είναι μοναδική ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές είναι το λογότυπο και το σχεδιαστικό μοτίβο επάνω στο οποίο έχει δημιουργηθεί.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος ντιζάιν της εταιρείας, Dave Mahoney, η προσπάθεια της «δημιουργικής» ομάδας ήταν έντονη, καθώς ήθελαν να συνδυάσουν το παρελθόν με το μέλλον. Εξ ου και  η γραμματοσειρά Sans Serif που χρησιμοποίησαν αλλά και η εικαστική τοποθέτηση των χαρακτήρων.

Όλα τα γράμματα διαθέτουν το ίδιο ύψος, ενώ έχουν το ίδιο περίγραμμα με το «h» να δίνει την απαραίτητη vintage προσωπικότητα στο μοντέλο, όπως και το αρχικό μοντέλο του 1969. Και ο Mahoney συμπληρώνει: «Από μία άποψη, το λογότυπο Mach 1 έχει κλασική εμφάνιση, με τα μοναδικά γράμματα που φέρει. Για εμάς ήταν σημαντικό να διατηρήσουμε την παράδοση της Mustang, κάνοντάς την παράλληλα πιο μοντέρνα».

Οι σχεδιαστές της Ford τοποθέτησαν το λογότυπο «Mach 1» σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, όπως στα εμπρός φτερά, στο καπό, αλλά και στο πίσω μέρος. Επίσης, κάνει αισθητή την παρουσία του τόσο στο κάτω μέρος των θυρών, όσο και στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement

Η νέα έκδοση διαθέτει τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων, ο οποίος χάρη στη φροντίδα της Ford Performance, αποδίδει πλέον 480 ίππους και 570 Nm ροπής. Η αύξηση της ιπποδύναμης επιτεύχθηκε χάρη σε μία νέα πολλαπλή εισαγωγής και του αναβαθμισμένου συστήματος ψύξης και λίπανσης. Η παραπάνω ισχύ μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων της Tremec, ενώ προαιρετικά τοποθετείται και το αυτόματο 10άρι SelectShift.

Advertisement

Από το πακέτο δεν λείπουν επίσης τα αναβαθμισμένα φρένα της Brembo, η ανάρτηση MagneRide και το αεροδυναμικό πακέτο Handling Package που περιλαμβάνει εμπρός splitter και μία μεγάλων διαστάσεων  πίσω αεροτομή που αυξάνει την κάθετη δύναμη.