Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Hyundai Nexο γίνεται sold out

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Hyundai Nexο γίνεται sold out

ΝΕΑ

Το Hyundai Nexο γίνεται sold out

ΝΕΑ

Η Hyundai βλέποντας την μεγάλη ζήτηση του υδρογονοκίνητου μοντέλου της Nexo στην αγορά της Κορέας, προχώρησε σε μείωση των εξαγωγών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

 

Ένα σημαντικό στοιχείο της αυξημένης ζήτησης του Hyundai Nexo είναι το «πάγωμα» της ήδη προγραμματισμένης παραγωγής του, ενώ όπως αναφέρει ο υπεύθυνος για τα υδρογονοκίνητα μοντέλα της φίρμας, Sae-Hoon Kim, το ενδιαφέρον μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Να αναφέρουμε ότι το Nexo αποτελεί μετά το ix35 FCEV, το δεύτερο μοντέλο της Hyundai που χρησιμοποιεί ως καύσιμο κίνησης το υδρογόνο. Αρχικά οι άνθρωποι της εταιρείας είχαν υπολογίσει την ετήσια παραγωγή στα 1.500 κομμάτια, αλλά μόνο στην αγορά της Ν. Κορέας οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 5.500.

Advertisement
Advertisement

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που έχει περισσότερο επιχειρηματικό νόημα» δήλωσε ο Kim, τονίζοντας «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψουμε τη ζήτηση, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται». Ως εκ τούτου, η Hyundai έχει επενδύσει στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητάς της σε οχήματα με κυψέλες καυσίμου στα 40.000 ετησίως. Ενώ τα στοιχεία αυτά παραμένουν σε χαμηλά νούμερα, συγκριτικά με την παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων, ο Κιμ αναφέρει ότι οσονούπω η παραγωγή τους θα φτάσει σε ένα σημείο που θα μπορεί να είναι εμπορικά βιώσιμο.

Advertisement

To Hyundai Nexo διαθέτει τρεις δεξαμενές υδρογόνου χωρητικότητας 52,2 λίτρων η κάθε μία, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 163 PS, ροπή 395 Nm και μία μπαταρία 40 kW. Φυσικά εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, με την αυτονομία του να φτάνει έως και τα 666 km.