Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Hyundai Ioniq 5 πήρε δίπλωμα!

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hyundai Ioniq 5 πήρε δίπλωμα!

ΝΕΑ

Το Hyundai Ioniq 5 πήρε δίπλωμα!

ΝΕΑ

Η Hyundai βάζει το πειραματικό Ioniq 5 με αυτόνομη οδήγηση σε εξετάσεις διπλώματος οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η συνηθισμένη διαδικασία απόκτησης διπλώματος οδήγησης είναι ο οδηγός να περνάει προφορικές εξετάσεις και έπειτα από μερικά μαθήματα να περάσει και τις πρακτικές εξετάσεις για να μπορεί ξεκινήσει την οδηγική του «καριέρα» στους δημόσιους δρόμους.

Με την έλευση των αυτόνομων αυτοκινήτων, όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται αν πρέπει αυτού του είδους τα αυτοκίνητα να περνάνε από κάποιες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως είναι ικανά να οδηγήσουν όπως θα έκανε ένας οποιοσδήποτε οδηγός.

Η Hyundai φαίνεται πως έχει πάρει στα σοβαρά το ζήτημα της αυτόνομης οδήγησης και ήδη έχει βάλει στην καθημερινότητα των ανθρώπων στην Κορέα ένα πλήρως αυτόνομο Ioniq 5. Μάλιστα, οι Κορεάτες έχουν προοδεύσει τόσο πολύ στην τεχνολογία τους που δεν διστάζουν να βάλουν το robotaxi (έτσι ονομάζεται διότι χρησιμοποιείται για μεταφορές πολιτών όπως τα παραδοσιακά ταξί) σε διαδικασία εξετάσεων οδήγησης όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος για να πάρει το δίπλωμά του.

Advertisement
Advertisement

Σε συνεργασία με την Motional η Hyundai κάλεσε την επίσημη εξετάστρια αδειών οδήγησης DMV Certified Driving Examiner, Κάντις Τζόουνς στην Αμερική προκειμένου να κάνει μια προσομοίωση εξέτασης οδηγού με το αυτόνομο Ioniq 5.

Το αυτοκίνητο της Hyundai αποδείχτηκε ακριβέστατο στις προκλήσεις που του τέθηκαν και η συνεργασία των αισθητήρων, των ραντάρ, των καμερών και της ισχυρής μονάδας ελέγχου αποδείχτηκε άρτια. Το αυτοκίνητο σταμάτησε σωστά σε όλα τα σήματα, έκανε τη σωστή επιλογή λωρίδας κυκλοφορίας και διατήρησε τις κατάλληλες ταχύτητες ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια με τον σωστό τρόπο.

Με λίγα λόγια, το robotaxi Hyundai Ioniq 5 με την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις στην ίδια διαδικασία που θα εξεταζόταν ένας κανονικός άνθρωπος.