Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Honda Civic Type R και σε pick-up!

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Honda Civic Type R και σε pick-up!

ΝΕΑ

To Honda Civic Type R και σε pick-up!

ΝΕΑ

Το πιο «καυτό» pick-up της αγοράς δημιούργησαν οι ειδικοί του εργοστασίου της Honda στη Μεγάλη Βρετανία, παρουσιάζοντας το ένα και μοναδικό Civic Type R Pickup concept. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό Civic Type R, το οποίο φέρει τον κωδικό «Project P» και αποτελεί προϊόν δημιουργίας του τμήματος κατασκευής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Honda στο Σουίντον της Μεγ. Βρετανίας.

Για τη δημιουργία του, οι μηχανικοί της Honda πήραν ως βάση ένα προ-παραγωγής Civic Τype R και στη συνέχεια έκοψαν το τμήμα του αυτοκινήτου από τις μεσαίες κολώνες και πίσω, προσθέτοντας τον απαραίτητο ανοιχτό χώρο φόρτωσης επενδεδυμένο με προστατευτικό μεταλλικό τμήμα, καθώς και ένα bull-bar.

Πολύ εντυπωσιακή είναι η αεροτομή που έχει τοποθετηθεί πάνω από το άνοιγμα της πόρτας της καρότσας και η οποία σχεδιαστικά παραπέμπει τόσο στο τωρινό Civic Type R, όσο και στο προηγούμενο.

Advertisement
Advertisement

Civic Type R Pickup Truck concept 1

Από εκεί και πέρα, το πρωτότυπο αυτό pick-up Honda Civic Type R διατηρεί όλα τα μηχανικά μέρη του «καυτού» ιαπωνικού χάτσμπακ (2λιτρος VTEC Turbo κινητήρας 320 ίππων), έχοντας τη δυνατότητα σύμφωνα με τη Honda να κάνει το 0-100 km/h σε κάτω από 6.0 sec.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, η Honda δηλώνει ότι η δημιουργία του Civic Type R Pickup έγινε για να δείξουν οι μηχανικοί της εταιρείας στο εργοστάσιο της εταιρείας τι μπορούν να δημιουργήσουν και μάλιστα, ήταν έτοιμοι ακόμη και να βάλουν το αυτοκίνητο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, για να θέσουν νέο ρεκόρ για προσθιοκίνητο pick-up! Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση για πέρασμα του πρωτότυπου στην παραγωγή δεν υπάρχει.

Advertisement

Civic Type R Pickup Truck concept 3