Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To φουτουριστικό Toyota FCV Plus στο Τόκιο

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To φουτουριστικό Toyota FCV Plus στο Τόκιο

ΝΕΑ

To φουτουριστικό Toyota FCV Plus στο Τόκιο

ΝΕΑ

H ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει στην επερχόμενη έκθεση (28 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου) ένα πρωτότυπο fuel-cell όχημα, με τις κυψέλες καυσίμου τοποθετημένες ανάμεσα στους μπροστινούς τροχούς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η Toyota έχει δείξει πόσο επενδύει στην τεχνολογία των οχημάτων με κυψέλες καυσίμου (fuel-cell) λανσάροντας το Mirai ευρείας παραγωγής. Πρόσφατα, ο αρχιμηχανικός για το Mirai, o Yoshikazu Tanaka, δήλωσε πως οι στόχοι πωλήσεων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και πως μόνο στις ΗΠΑ οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 1.900. Η ιαπωνική εταιρεία επικεντρώνεται στην παραγωγή μελλοντικών μοντέλων fuel cell (από hatchback έως crossover) και εκτιμά πως σε 10-20 χρόνια θα είναι τόσο συνηθισμένα, όσο είναι σήμερα τα υβριδικά.

Toyota FCV Plus concept (4)

Advertisement
Advertisement

Τώρα, σε μερικές μέρες η Toyota θα παρουσιάσει στο Τόκιο το FCV Plus που έχει τις κυψέλες στον μπροστινό άξονα και την δεξαμενή καυσίμου στον πίσω, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη εκμετάλλευση χώρου. Το αμάξωμα έχει μήκος 3.800 mm με ένα τεράστιο μεταξόνιο στα 3.000 mm, ενώ το εσωτερικό είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς το παραδοσιακό ταμπλό έχει αντικατασταθεί από ένα τεράστιο head-up display. Ενδιαφέρον, όσο και μακρινό…

Toyota FCV Plus concept (6)

Toyota FCV Plus concept (7)

Advertisement

Toyota FCV Plus concept (5)

Toyota FCV Plus concept (3)

Advertisement