Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Sierra Cosworth RS500 των 200.000 ευρώ

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Ford Sierra Cosworth RS500 των 200.000 ευρώ

ΝΕΑ

Το Ford Sierra Cosworth RS500 των 200.000 ευρώ

ΝΕΑ

Τρία Ford Sierra Cosworth RS500 Group A (του 1990), θα κατασκευαστούν με κινητήρα 575 ίππων και τιμή, από 236.000 ευρώ το κάθε ένα.

Advertisement
Advertisement

Βασίζονται στο αγωνιστικό αυτοκίνητο και έτσι τα RS500 δεν θα είναι νόμιμα για κίνηση στο δρόμο. Οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα οδηγούν σε ιστορικά ράλι ή track-days.

Τα Restomod, τα electromods και οι αναπαραγωγές κλασικών μοντέλων αποτελούν μια αυξανόμενη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Andy Rouse Engineering ανακοίνωσε ότι θα παράγει τρεις μονάδες του Ford Sierra Cosworth RS500 του 1990 στις προδιαγραφές της ομάδας Α με τη βοήθεια της CNC Motorsport AWS.

Τα τρία Ford θα βασίζονται σε αυθεντικά Sierra Cosworth με το πλήρες αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος, πλευρικά τελικά εξάτμισης και διπλή αεροτομή σε σχήμα «ουρά φάλαινας».

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο από τα τρία αυτοκίνητα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με βάση ένα τρίθυρο αμάξωμα (με αύξοντα αριθμό 909) που έχει αποθηκευτεί από τη δεκαετία του ’80.

Κάτω από το καπό, θα υπάρχει ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας Cosworth YB 2,0 λίτρων, απόδοσης περίπου 575 ίππων, που είναι μεγαλύτερη από τα αυθεντικά αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Advertisement

Η ισχύς θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός πεντατάχυτου κιβωτίου Getrag με τη βοήθεια ενός διαφορικού Bara Motorsport. Η ανάρτηση, τα φρένα και άλλα εξαρτήματα θα βασίζονται στα αρχικά σχέδια.

Ο βετεράνος οδηγός αγώνων Andy Rouse δεν είναι ξένος με το Sierra RS500, έχοντας κερδίσει 60 αγώνες και τέσσερα πρωταθλήματα BTCC. Μαζί με τον μηχανικό του Alan Strachan και τον γκουρού των κινητήρων Vic Drake, κατασκεύασαν περισσότερα από 30 αυτοκίνητα και 100 κινητήρες εκείνη την εποχή.

Advertisement

Τα μοντέλα θα παράγονται με τη βοήθεια της CNC Motorsport AWS που είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία και την αποκατάσταση κλασικών και ανταγωνιστικών αυτοκινήτων. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την αγωνιστική κληρονομιά του Sierra, το μοντέλο κυριάρχησε στο BTCC τρία συνεχόμενα χρόνια το 1988, το 1989 και το 1990. Όπως θα περίμενε κανείς αυτό, δεν είναι φθηνό.

Advertisement

Κάθε ένα από τα τρία νεότευκτα αυτοκίνητα (Sierra Cosworth Group A) θα έχει αρχική τιμή 236.000 ευρώ, με το πρώτο αυτοκίνητο να παραδοθεί στις αρχές του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Vaughn Gittin Jr. με τη Ford Mustang Mach-E 1400 driftάρει στα Φερόε (+video)
To θρυλικό Ford Sierra RS500 σε δράση (video)
Ford Fiesta ST: Η top έκφραση της σπορ απόλαυσης