Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Focus ST και με 7άρι αυτόματο κιβώτιο

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford Focus ST και με 7άρι αυτόματο κιβώτιο

ΝΕΑ

Το Ford Focus ST και με 7άρι αυτόματο κιβώτιο

ΝΕΑ

Η Ford ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Focus ST με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων. Τα πρώτα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα (στην Αγγλία) από τον επόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

 

Την δυνατότητα να επιλέξουν το δικό τους Focus ST με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχουν οι Βρετανοί. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται αποκλειστικά με τον βενζινοκινητήρα 2,3 λίτρων EcoBoost (με hatchback και wagon αμάξωμα) και τιμές από 38.754 και 40.319 ευρώ αντίστοιχα, στο Ηνωμένο Βασίλειο (1620 ευρώ περίπου ακριβότερο σε σχέση με το εξατάχυτο χειροκίνητο).

Advertisement
Advertisement


Με το αυτόματο κιβώτιο, η επιτάχυνση 0-100 χλμ έρχεται σε 6 δευτερόλεπτα στο hot hatch, 0,3 δευτερόλεπτα πιο αργό από την έκδοση με μηχανικό κιβώτιο, ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ. Το station wagon είναι πιο αργό (0,1 δευτερόλεπτα στο 0-100 και έχει την ίδια τελική ταχύτητα. Θυμίζουμε πως το τετρακύλινδρο turbo μοτέρ των 2,3 λίτρων εξακολουθεί να αποδίδει 280 ίππους και 420 Nm ροπής.

Αυστηρά προσθιοκίνητο το «καυτό» νέο Ford Focus ST


Η Ford ισχυρίζεται ότι η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου δεν θα επηρεάσει την κατανάλωση καυσίμου, η οποία είναι 8,2 l / 100 km (WLTP) και στα δύο αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι εκπομπές CO2 αυξάνονται από 187 σε 188 g / km.
Το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο έxει έναν περιστροφικό επιλογέα ταχυτήτων, αντί για το συμβατικό μοχλό, και τα paddle shifters τοποθετημένα στο τιμόνι. Όπως και οι εξατάχυτες χειροκίνητες εκδόσεις, διαθέτει ένα ειδικό κουμπί «Sport» στο τιμόνι.

Στα βουνά της Πορτογαλίας με το νέο Ford Focus ST (+video)