Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Ford Focus και σε coupe;

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Ford Focus και σε coupe;

ΝΕΑ

To Ford Focus και σε coupe;

ΝΕΑ

To νέο Ford Focus είναι ήδη μπροστά στα μάτια μας, ενώ είναι γεγονός πως ένα συγκεκριμένο στυλ αμαξώματος εξακολουθεί να απουσιάζει – ένα δίθυρο coupe όπως έχει εμφανιστεί στο παρελθόν του μικρομεσαίου Ford. Παρότι υπήρχε και διέπρεψε ως κλασικό τρίθυρο hatch, ωστόσο, θυμόμαστε μια περίοδο από το 2008 έως το 2010 όταν η Ford προσέφερε το Focus ως ένα παραδοσιακό coupe.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δεν ήταν σίγουρα το πιο ελκυστικό δίθυρο της πιάτσας κάπως έτσι η Ford έσπευσε να διακόψει την παραγωγή του λόγω ισχνών πωλήσεων. Αλλά αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα. Το Ford Focus coupe του 2019 δείχνει πόσο θαυμάσιο μπορεί να είναι πλέον ένα προσθιοκίνητο coupe, ακόμη κι αν δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα συμπεριληφθεί στη γκάμα του νέου Focus.

Είναι κομψό, περισσότερο από τον πρόγονό του πίσω στο 2010. Η εκτεταμένη γραμμή οροφής δίνει στο Focus μια πολύ σπορ εμφάνιση, ειδικά όταν παρατηρείτε τις πτυχές του αμαξώματος πάνω από τους τροχούς. Είναι δύσκολο να μην κάνουμε παραλληλισμούς με το ZX2 στα τέλη του αιώνα. Είναι μια φυσική εξέλιξη του σχεδιασμού του ZX2, αν ο διάδοχος του Probe δεν είχε αναμειχθεί ενδιάμεσα. Κι όμως, η Ford το δημιούργησε και έκανε μια έκδοση Focus RS με 350 ίππους για διασκέδαση.

Advertisement
Advertisement

Ford-focus-coupe-rendering-photo-2019-tsiro-530

Αυτή τη στιγμή, το Focus Coupe είναι απλά μια φιλόδοξη ιδέα και τίποτα περισσότερο. Τα συμπαγή δίθυρα αυτοκίνητα αποτελούν ήδη μια σπάνια φυλή. Η Honda έχει το Civic coupe στις Η.Π.Α., ενώ υπάρχει και το Hyundai Veloster, αλλά αυτό συμβαίνει στη Βόρεια Αμερική. Ούτε το Kia Forte Koup είναι χαρακτηριστικό δείγμα. Η ευρωπαϊκή αγορά είναι πολύ πιο ευαίσθητη στα μικρότερα οχήματα των δύο θυρών που γεμίζουν δύναμη και στυλ. Ωστόσο, ένα Ford Focus coupe μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ, έτσι μπορείτε ακόμη να ονειρεύεστε…