Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Facebook: Το τσάμπα πέθανε…

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Facebook: Το τσάμπα πέθανε…

ΝΕΑ

Facebook: Το τσάμπα πέθανε…

ΝΕΑ

Η κοινότητα των χρηστών του Facebook, μεταξύ άλλων, έχει τη δυνατότητα να αναρτά αγγελίες για προϊόντα που ο καθένας θέλει να πουλήσει. Αυτό ισχύει και για τα αυτοκίνητα. Όλα καλά. Μέχρι τώρα…

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, το Facebook προσφέρει και την υπηρεσία «Facebook Marketplace» χάρη στην οποία ο κάθε χρήστης τού δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει τη δυνατότητα να αναρτά δωρεάν φωτογραφίες από το αντικείμενο που θέλει να πουλήσει, ενημερώνοντας όσους τυχόν ενδιαφέρονται γι’ αυτό.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιείται και από τους αντιπροσώπους αυτοκινήτων ή από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων για να ενημερώνονται οι υποψήφιοι αγοραστές.

Ωστόσο η αλλαγή πολιτικής που αποφάσισε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ένας από τους συνιδρυτές τής ψηφιακής πλατφόρμας, επηρεάζει πλέον τους εμπόρους. Από τις αρχές της χρονιάς, αυτοί θα πρέπει να πληρώνουν ένα αντίτιμο για να έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν τις αγγελίες τους σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές της αγοράς, αυτή η αλλαγή έχει ως στόχο να  εξαναγκάσει τους επαγγελματίες να πληρώνουν για διαφήμιση στο «Facebook Marketplace», όταν μέχρι πριν από λίγους μήνες μπορούσαν να το χρησιμοποιούν χωρίς χρέωση.

Να σημειώσουμε ότι η «Meta Platforms», όπως έχει μετονομαστεί η εταιρεία στην οποία ανήκει το Facebook, έχει επιβάλλει την καταβολή χρηματικού ποσού μόνο σε επαγγελματίες και σε εταιρείες για να αναρτούν τις αγγελίες τους στο «Facebook Marketplace» και όχι σε ιδιώτες. Οι τελευταίοι εξακολουθούν να μπορούν να το πράττουν χωρίς χρέωση.

Advertisement

Σε ανακοίνωσή της η «Meta Platforms» αναφέρει σχετικά: «Η νέα εξέλιξη αλλάζει απλώς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμφανίζεται το απόθεμα οχημάτων στο μέλλον. Για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε καινοτόμες λύσεις για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών του κλάδου».

Πάντως, η επί πληρωμή ανάρτηση των αγγελιών των εμπόρων αυτοκινήτων στο «Facebook Marketplace» δεν φαίνεται ότι θα επηρεάσει σημαντικά τη χρήση του από αυτούς. Το εν δυνάμει αγοραστικό κοινό μέσω του Facebook είναι τόσο μεγάλο ώστε δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα… νέα αυτοκίνητα του ιδιοκτήτη του Facebook
Αυτά είναι τα μεταχειρισμένα με το μεγαλύτερο ρίσκο
Τέλος τα μεταχειρισμένα από Γερμανία για Ελλάδα