Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Evos στη Concorso D’Eleganza

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Evos στη Concorso D’Eleganza

ΝΕΑ

To Evos στη Concorso D’Eleganza

ΝΕΑ

Η Ford παρουσίασε το πρωτότυπο Evos στην αποκλειστική έκθεση ιστορικού αυτοκινήτου «Concorso D’Eleganza Villa d’Este» που διεξάγεται στη λίμνη Κόμο στην Ιταλία. Όχι όμως απλά για να το θαυμάσουν οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και για να το ψηφίσουν αφού φιλοδοξεί να κερδίσει το βραβείο σχεδίασης «Design Award for Concept Cars & Prototypes». Μάλιστα, ο νικητής, προκύπτει από ψηφοφορία των επισκεπτών κι όχι κάποιες επιτροπής. «Θεωρείται προνόμιο να είσαι προσκεκλημένος σε ένα γεγονός όπου τα πιο όμορφα αυτοκίνητα του παρελθόντος συνυπάρχουν με τα πιο εντυπωσιακά οράματα του μέλλοντος. Το Evos παραπέμπει στην εμφάνιση και τις δυνατότητες των μελλοντικών μέσων μεταφοράς, αν και αρκετά από τα νέα μοντέλα μας δανείζονται στοιχεία από το DNA του», δήλωσε σχετικά ο Μάρτιν Σμιθ, επικεφαλής σχεδιασμού Ford Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Το Evos είναι ένα τετράθυρο fastback με φουτουριστική σχεδίαση θυρών, υιοθετώντας τη φιλοσοφία gullwing. Αποτελεί εκπρόσωπο του νέου, παγκόσμιου σχεδιαστικού DNA της Ford με σκοπό να διαμορφώσει για τις παγκόσμιες ομάδες σχεδίασης της εταιρίας ένα κοινό πλαίσιο που θα τους οδηγήσει στη δημιουργία νέων προϊόντων. Η πρώτη του παρουσίαση, είχε γίνει πέρυσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Όσο για το Concorso D’Eleganza, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1929 και μετά από διακοπή σχεδόν μισού αιώνα, το 1995 απέκτησε και πάλι σάρκα και οστά. Για τη Ford, αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή, αφού το 2007 είχε παρουσιάσει το iosis X concept, προάγγελο του Kuga.