Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο μοντέλο Nismo θα είναι το Navara;

Ελλάδα 7:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο μοντέλο Nismo θα είναι το Navara;

ΝΕΑ

Το επόμενο μοντέλο Nismo θα είναι το Navara;

ΝΕΑ

Το αφεντικό της Nissan στην Αυστραλία πιέζει την εταιρεία να επενδύσει στη δημιουργία μιας υψηλής ισχύος έκδοση του pickup Navara που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Ford Ranger Raptor.

Advertisement
Advertisement

 

Θέλει αναμφισβήτητα έναν κινητήρα με περισσότερους κυλίνδρους, αντί δηλαδή για μια έκδοση του τετρακύλινδρου turbodiesel που φορά ήδη. “Θα ήθελα να έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε έναν μεγάλο κινητήρα από αυτούς που υπάρχουν στον όμιλο”, δήλωσε ο Stephen Lester, ο οποίος ηγείται της Nissan στην Αυστραλία. “Πιστέψτε με, δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει μεγάλος χώρος κάτω από το καπό, εκεί δηλαδή όπου θα μπορούσε να χωρέσει ένα επιπλέον ζευγάρι κυλίνδρων …”. Δυστυχώς, ακόμα κι αν ο Lester εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία του, το hard rock pick up πιθανόν να μην είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μεγάλη αγορά της Αμερικής εξακολουθεί να εξυπηρετείται από το μεσαίο pick up Frontier που δεν έχει τίποτα κοινό με το Navara. Η νέα γενιά του Frontier φέρεται ότι θα αποκαλυφτεί τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά όλες οι σχετικές αναφορές δείχνουν πως δεν θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα Navara.

Advertisement
Advertisement

Το σημερινό Frontier χρονολογείται από το 2005, αλλά οι πωλήσεις είναι ακόμα αρκετά ισχυρές για ένα τέτοιας ηλικίας όχημα. Η Nissan έχει ταξινομήσει 39.322 μονάδες το 2019, ποσοστό το οποίο ήταν κάτω από 5,7% κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Κάπως έτσι, η Nissan δεν χρειάζεται να βιαστεί πολύ για να αντικαταστήσει το υπάρχον φορτηγό. Από την άλλη, όλα υποδεικνύουν πως η Ford ετοιμάζεται να φέρει το ικανότατο Ranger Raptor στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντί για τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2.0 λίτρων που χρησιμοποιεί το μοντέλο στις υπόλοιπες αγορές, η αμερικανική φέρεται να καταθέτει ψήφο εμπιστοσύνης στον υπερτροφοδοτούμενο V6 2,7 λίτρων με ισχύ 325 ίππους και ροπή 542 Νm. Η ημερομηνία για το ντεμπούτο παραμένει ακόμη μυστήριο.