Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής θα σώσει την Αθήνα!

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής θα σώσει την Αθήνα!

ΝΕΑ

To Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής θα σώσει την Αθήνα!

ΝΕΑ

Το έργο που θα δώσει ανάσες και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας, μπαίνει σε κρίσιμη καμπή.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό, που αφορά στο Επιχειρηματικό Πάρκο στη Φυλή.

Το φιλόδοξο project έχει ως στόχο την μετεγκατάσταση κυρίως των μεταφορικών εταιρειών, από την περιοχή του Βοτανικού σε οργανωμένη δομή σε ακίνητο στον Δήμο Φυλής.

Τον διαγωνισμό τον τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Δήμου Φυλής και θα πραγματοποιηθεί ως έργο παραχώρησης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τον Μάρτιο και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να υπάρχει προτιμητέος επενδυτής. Οι υπογραφές εκτιμάται ότι θα πέσουν το 2025, ενώ οι πρώτες μεταφορές επιχειρήσεων θα γίνουν από το 2026.

Advertisement
Advertisement

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ανάπτυξη ενός «πράσινου» Επιχειρηματικού Πάρκου σε ακίνητο 450 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή «Σπηλιές» του Δήμου Φυλής.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης εκτιμάται σε 32 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένων των συνοδών έργων. Το έργο έχει χρηματοδότηση 21 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ως κίνητρο προς τις εγκατεστημένες στην περιοχή του Ελαιώνα/Βοτανικού μεταφορικές επιχειρήσεις, για την μετεγκατάστασή τους στον νέο Πάρκο της Φυλής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ταμείου, υπάρχει πρόβλεψη για ιδιωτικές επενδύσεις, μετά την ολοκλήρωση του έργου, που θα αγγίζουν το 1 δις ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Τρέχει» ο διαγωνισμός για νέα έργα στη Δυτική Αττική
Προχωρά η «έξυπνη διάβαση» πεζών στον Πειραιά
Άλλαξε όψη η Λεωφόρος Κηφισού (+video)