Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το δημιούργημα της Alfaholics τα…σπάει!

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το δημιούργημα της Alfaholics τα…σπάει!

ΝΕΑ

Το δημιούργημα της Alfaholics τα…σπάει!

ΝΕΑ

Ας συγκεντρωθούμε όλοι ρίχνοντας το βλέμμα μας σε αυτό το πανέμορφο πλαίσιο από ανθρακόνημα της αειθαλούς κλασσικής Alfa Romeo Giulia, μια ευγενική προσφορά της Alfaholics.

Advertisement
Advertisement

Ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στις κλασικές Alfa Romeo παγκοσμίως, η Alfaholics που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε την τελευταία εξέλιξη του προγράμματος GTA-R με την προσθήκη μιας πλήρους μετατροπής με πάνελ από ανθρακονήματα, όπως φαίνεται εδώ. Η Alfaholics GTA-R είναι το ισοδύναμο της Alfa Romeo στη Singer 911, μια πλήρως ανανεωμένη και ανασχεδιασμένη έκδοση του κλασικού ιταλικού σπορ αυτοκινήτου.

Η μετατροπή του πλαισίου από ανθρακονήματα θα εφαρμοστεί στο νέο μοντέλο GTA-R 300 της Alfaholics, εξοικονομώντας 70 κιλά συγκριτικά με το μεταλλικό αμάξωμα της GTA-R. Μόλις κατασκευαστεί πλήρως, το αυτοκίνητο θα είναι 38 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, τη GTA-290R που έχει παρόμοιο ελαφρύ υλικό σε καπό, κινητήρα και πόρτες. Το συνολικό απόβαρο της νέας GTA-R 300 θα είναι μικρότερο από 800 κιλά, δίνοντας του μια ιδανική αναλογία κιλών ανά ίππο η οποία θα μεταφράζεται σε κορυφαίες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Alfaholics GTA-R 300 θα επωφεληθεί επίσης από την τελευταία ανάρτηση Ultraleggera τιτανίου, η οποία εκτός του ότι είναι ελαφρύτερη συγκριτικά με μια συμβατική ανάρτηση, επιτρέπει παράλληλα μεγαλύτερη βελτιστοποίηση της γεωμετρίας. Κάτω από το καπό της πανέμορφης κλασικής Alfa θα βρείτε έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα Twin Spark που έχει διευρυνθεί στα 2,3 λίτρα προκειμένου να παράξει 243 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το κόστος κτήσης, αλλά σίγουρα δεν θα είναι αμυδρό, δεδομένου ότι η προηγούμενη Alfaholics GTA-R 290 κοστίζει περίπου 272.000 ευρώ!

Είναι θλιβερό ένα τέτοιο κομψοτέχνημα να ανήκει αποκλειστικά στις ανακατασκευές κλασικών μοντέλων και μόνο, όπως φαίνεται θυμίζει περισσότερο τέχνη από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα. Συγγνώμη Alfa Romeo, μπορεί να επιχειρείς να αναβιώσεις το σήμα GTA μέσω της νέας Giulia, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις καλά πως το απόλυτο σπορ αυτοκίνητο του Μιλάνο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο.