Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το διαισθητικό τιμόνι της Mercedes

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το διαισθητικό τιμόνι της Mercedes

ΝΕΑ

Το διαισθητικό τιμόνι της Mercedes

ΝΕΑ

Το εξελιγμένο τιμόνι με τους αισθητήρες της Mercedes, το είδαμε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, στην E-Class Coupe και φυσικά αναμένεται και στην Cabriolet εκδοχή του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο τιμόνι με τους αισθητήρες που μπορεί να ανιχνεύσει αν ο οδηγός πιάνει το τιμόνι ή όχι, χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάποια κίνηση ο τελευταίος, το είδαμε πρώτα στην Mercedes E-Class Coupe και τώρα αναμένεται και στην Cabrio. Το σύστημα λειτουργεί με ένα αισθητήρα που βρίσκεται κάτω από το υλικό της επένδυσης του τιμονιού, είτε αυτό είναι δέρμα, είτε είναι ακόμα και ξύλο. Η επιφάνειες με τους αισθητήρες, είναι τόσο στο εμπρός μέρος, όσο και στο πίσω. Το κράτημα του τιμονιού από τον οδηγό, δίνει κάποια δεδομένα για την κατάσταση του χειριστή στους αισθητήρες.

Advertisement
Advertisement

Εάν ο οδηγός δεν πιάνει το τιμόνι όσο σταθερά χρειάζεται και οι αισθητήρες καταγράψουν πως η προσοχή του οδηγού είναι μειωμένη ή έχει αρκετή ώρα να κρατήσει το τιμόνι, τότε το σύστημα ξεκινά μια προειδοποιητική ακολουθία. Εάν ο οδηγός αποτύχει να ανταποκριθεί, το αυτοκίνητο ενεργοποιεί το Emergency Stop Assist και το όχημα ακινητοποιείται με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι και το σημαντικότερο νέο που περιμένουμε να δούμε, καθώς κατά τα άλλα, η αισθητική του ταμπλό παραμένει αναλλοίωτη.