Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-AMG PureSpeed προλογίζει τις… Ελληνικές Mythos (video)

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-AMG PureSpeed προλογίζει τις… Ελληνικές Mythos (video)

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG PureSpeed προλογίζει τις… Ελληνικές Mythos (video)

ΝΕΑ

Τα Mythos θα είναι συλλεκτικά και ιδιαίτερα και το πρώτο θα παρουσιαστεί επίσημα του χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση του Γκραν Πρι του Μονακό η Mercedes παρουσίασε και μάλιστα στη θάλασσα σε πλωτή εξέδρα παρουσία και των Lewis Hamilton και George Russell, το πρωτότυπο Concept Mercedes-AMG PureSpeed.

Που προλογίζει το πρώτο μοντέλο της συλλεκτικής νέας γκάμας των… Ελληνικών Mythos που θα παρουσιαστεί επίσημα του χρόνου και θα κατασκευαστεί σε μόλις 250 μονάδες. Οι οποίες θα πουληθούν σε συλλέκτες και φανατικούς, εννοείται και ευκατάστατους οπαδούς της μάρκας.

Η εμφάνιση του Concept Mercedes-AMG PureSpeed είναι εμπνευσμένη από θρυλικά αγωνιστικά της μάρκας. Αγωνιστικά πως η 300 SLR με την οποία το 1955 οι Stirling Moss και Denis Jenkinson κέρδισαν το Mille Miglia στην Ιταλία με μέση ταχύτητα 157 χλμ./ώρα σε δημόσιους δρόμους, αλλά και το Mercedes 2-litre που είχε νικήσει στο Targa Florio του 1924 έχοντας το νούμερο 10, που το βλέπουμε στα φτερά του πρωτότυπου.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα υπάρχουν στοιχεία και από το Mercedes-AMG One, ενώ πέρα από το πολύ χαμηλό εμπρός μέρος που παραπέμπει σε μύτη καρχαρία (Shark Nose) και τη διχρωμία του αμαξώματος χαρακτηριστική είναι η απουσία εμπρός κολώνας και βέβαια παρμπρίζ.

Για λόγους ασφαλείας των αυστηρά δύο επιβατών υπάρχει το γνωστό από την F1 σύστημα HALO, καθώς και δύο ειδικά σχεδιασμένα -και από πλευράς αεροδυναμικής- κράνη.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει και ένα ειδικά σχεδιασμένο ρολόι της IWC Schaffhausen στο ταμπλό, ενώ δεν λείπουν και τα σήματα της AMG.

Η βάση του Concept Mercedes-AMG PureSpeed αλλά και του μοντέλου παραγωγής που θα ακολουθήσει είναι η AMG SL 63 4MATIC+ με τον V8 των 4.000 κυβικών που αποδίδει 585 ίππους.

Advertisement