Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το Citroen Type H επιστρέφει (+video)

Ελλάδα 0:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Citroen Type H επιστρέφει (+video)

Fleet Cars

Το Citroen Type H επιστρέφει (+video)

Fleet Cars

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία το θυμούνται από τις Γαλλικές ταινίες και τις περιπέτειες του Τεν-Τεν. Οι νεότεροι πολύ πιθανόν να το έχουν δει ως… καντίνα σε κάποια βραδινή έξοδό τους. Ο λόγος για το κλασσικό Citroen Van Type H .

Advertisement
Advertisement

Το ιδιαίτερο σε εμφάνιση Citroen Type H επιστρέφει με την μορφή Body Kit από… Ιταλό καροσερίστα.

Ο Fabrizio Caselani επέστρεψε με μια σύγχρονη ερμηνεία του κλασικού van Citroen Type H. Μετά την αποκάλυψη το μεγαλύτερου μοντέλου που βασίζεται στο Citroen Jumper (το 2017, το οποίο δημιούργησε με τον David Obendorfer) η εταιρεία παρουσίασε ένα μικρότερο kit, το Type HG, για τα Citroen Space Tourer (επιβατικό) και Citroen Jumpy (κλειστό φορτηγό) τον περασμένο μήνα.

Η βασική ιδέα είναι η ίδια όπως και στο προηγούμενο μοντέλο. Τα εξωτερικά πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν στο σώμα του οχήματος χωρίς περαιτέρω τροποποιήσεις. Όταν όλα τα κομμάτια είναι τοποθετημένα, η εικόνα θυμίζει έντονα το παλιό «Type H», ειδικά όταν το κοιτάζετε από μπροστά με τους μεγάλους στρογγυλούς προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία θα προσφέρει το Type HG σε διάφορα μήκη και στυλ αμαξώματος. Υπάρχουν πέντε διαφορετικά βασικά μοντέλα για να διαλέξετε, όπως panel van (κλειστά van) ή επιβατικά van με παράθυρα. Για κάθε μοντέλο, υπάρχουν τρία μήκη αμαξώματος: XS, M και XL με χώρο για έως και οκτώ επιβάτες ανάλογα με τη διαμόρφωση. Τόσο το παλιό όσο και το νέο κιτ αμαξώματος δεν είναι μόνο πλαστικά πρόσθετα χαμηλής ποιότητας, καθώς η ομάδα που τα ανέπτυξε ήταν σε συνεχή επαφή με μηχανικούς της Citroen.

Advertisement

Ως τώρα έχουν δημιουργηθεί 70 μοντέλα (Type H Van) ενώ ο Fabrizio Caselani δεν έχει ανακοινώσει την παραγωγική διαδικασία του νέου μοντέλου «Type HG». Η τιμή του kit μετατροπής, ανεξάρτητα από το επιλεγμένο μήκος και τον τύπο του αμαξώματος, κοστίζει 14.800 ευρώ.

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Citroen 2CV Type A: Στην εξωφρενική τιμή των 68.000 ευρώ

Advertisement

Citroen TUB: Το πρώτο μοντέλο με συρόμενη πόρτα (video)

H Citroen θέλει να «κατακτήσει» ξανά την έρημο Σαχάρα (video)