Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Citroen θέλει να «κατακτήσει» ξανά την έρημο Σαχάρα (video)

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Citroen θέλει να «κατακτήσει» ξανά την έρημο Σαχάρα (video)

ΝΕΑ

H Citroen θέλει να «κατακτήσει» ξανά την έρημο Σαχάρα (video)

ΝΕΑ

Η Citroen επέλεξε την έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων Retromobile για να ανακοινώσει το φιλόδοξο πλάνο της να επιστρέψει στην έρημο Σαχάρα!

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για ένα εγχείρημα στο οποίο θα αναβιώσει το θρυλικό ταξίδι του Citroen B2 μοντέλο K1, ένα ημι-ερπυστριοφόρο όχημα με το παρατσούκλι «ο χρυσός σκαραβαίος», που το 1922 διέσχισε τη Σαχάρα. Ήταν το πρώτο μηχανοκίνητο όχημα που κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό το επίπονο ταξίδι των 3.500 χιλιομέτρων!

Έναν αιώνα μετά, μία ρέπλικα του οχήματος, θα επιδιώξει να κάνει το ίδιο, έχοντας ως συντρόφους την επίσης ρέπλικα του Silver Crescent που θα παρουσιαστεί προσεχώς αλλά και ένα 100% ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα δούμε πλησιάζοντας στις ημερομηνίες διεξαγωγής του εγχειρήματος.

Advertisement
Advertisement

Το πλάνο της γαλλικής εταιρείας είναι να ξεκινήσει το εγχείρημα στις 19 Δεκεμβρίου του 2022 και να ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου του 2023. Να ακολουθήσουν την αρχική διαδρομή, καλύπτοντας 3.170 χιλιόμετρα σε 21 ημέρες.

Με τη διαδρομή να έχει ως εξής:
200 km από Touggourt προς Ouargala
770 km από Ouargala προς In-Salah μέσω Inifel
800 km από In-Salah προς Silet μέσω Tamanrasset
500 km από Silet προς Tin Zaouaten
100 km από Tin Zaouaten προς Tin Toudaten
100 km από Tin Toudaten προς Kidal
350 km από Kidal προς Bourem
100 km από Bourem προς Bamba
250 km από Bamba προς Timbuktu

Advertisement

Στη Retromobile που λαμβάνει χώρα στο Paris Expo Porte de Versailles και θα έχει ανοιχτές τις πόρτες της έως και τις 9 Φεβρουαρίου, η Citroen γιορτάζει τα πεντηκοστά γενέθλια του GS. Με αφορμή αυτή την επέτειο παρουσίασε το GS by Tristan Auer.

Ο διάσημος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων έδωσε τη δική του ερμηνεία στο ιστορικό αυτό όχημα, επαναπροσδιορίζοντας τις αρχές της μάρκας.

Advertisement

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…