Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Chaos της Τσεχίας βγαίνει στην παραγωγή

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Chaos της Τσεχίας βγαίνει στην παραγωγή

ΝΕΑ

Το Chaos της Τσεχίας βγαίνει στην παραγωγή

ΝΕΑ

Τα λόγια και το photoshop είναι περιττά. Μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, η εταιρεία Praga φέρνει το hypercar Bohema στους πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

Η Praga, η μικρή εταιρία με έδρα την Τσεχία (και μεγάλη ιστορία ως όνομα), εισήλθε επίσημα στη φάση παραγωγής του πολυαναμενόμενου hypercar της, του Bohema.

Το Bohema, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του  2022, εφοδιάζεται με τον V6 κινητήρα των 3,8 λίτρων που δανείστηκε από το Nissan GT-R.

Αυτό το μοτέρ, ενισχυμένο με σύστημα ξηρού κάρτερ και προηγμένους υπερσυμπιεστές, αποδίδει στο Bohema 710 ίππους και 725 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Το Bohema ξεχωρίζει από τα υπεραυτοκίνητα χάρη στη δέσμευσή του για μια ελαφριά δομή, με βάρος 982 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στην κατασκευή του.

Η εξέλιξη του hypercar έχει υποβληθεί σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών, στο οποίο συμμετείχαν γνωστές προσωπικότητες των αγώνων, όπως ο οδηγός της F1 και του IndyCar Romain Grosjean, ο πρώην Stig Ben Collins και ο ίδιος ο οδηγός δοκιμών της Praga, Josef Kral.

Advertisement

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε εμβληματικές πίστες όπως το Spa-Francorchamps, το Red Bull Ring και το Nurburgring, παρέχοντας ανεκτίμητη ανατροφοδότηση για τη βελτίωση των δυνατοτήτων απόδοσης του Bohema.

Advertisement

Με τιμή παραγωγής 1,36 εκατ. ευρώ, το Bohema απευθύνεται σε μια εξειδικευμένη αγορά συλλεκτών υπεραυτοκινήτων.

Κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Praga στην Τσεχική Δημοκρατία, η εταιρεία σχεδιάζει να παραδώσει την πρώτη παρτίδα των υπεραυτοκινήτων Bohema στους πελάτες το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ ολόκληρη η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει τέσσερα χρόνια.

Advertisement

Ειδικότερα, η Praga τονίζει ότι το Bohema θα παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό, προσθέτοντας έναν παράγοντα αποκλειστικότητας στην ελκυστικότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πέντε πιο ισχυρά hypercars με θερμικό κινητήρα (+video)
Ποιο Chaos; Νέα ιταλική εταιρία βγάζει τρία ηλεκτρικά hypercars! (+video)
Ήρθε το τέλος των hypercars;