Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το cee’d και με 1000άρη turbo;

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το cee’d και με 1000άρη turbo;

ΝΕΑ

Το cee’d και με 1000άρη turbo;

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Hyundai-Kia εξελίσσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια μικρούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, όμως μέχρι στιγμής δεν τους έχει παρουσιάσει σε κάποιο από τα μοντέλα του. Αυτό όμως φαίνεται πως θα αλλάξει το 2015.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πριν από 18 μήνες, το Νοέμβριο του 2012, σας είχαμε ενημερώσει για την παρουσίαση από τους Κορεάτες των νέων μελών στην οικογένεια turbo βενζινοκινητήρων. Πρόκειται για τους Kappa 1.0 TCI και 1.2 T-GDI. Μάλιστα είχε γίνει γνωστό ότι ο πρώτος εμφανίζει ισχύ 106 PS και ροπή 14 kgm. Έκτοτε όμως δεν είχαμε νεότερα από Hyundai και Kia. Τα ατμοσφαιρικά σύνολα εφοδιάζουν αρκετά μοντέλα, με τα turbo να είναι ακόμη στο… δρόμο.

Το Korean Car Blog, που ειδικεύεται σε θέματα Hyundai και Kia, συνομίλησε με τον Αντιπρόεδρο της δεύτερης, Soon-Nam Lee. Όπως ανέφερε ο Lee (είναι υπεύθυνος για το μάρκετινγκ στις εκτός Κορέας αγορές), ο 3κύλινδρος turbo του 1 lt. θα εξοπλίζει από το 2015 και μετά ορισμένα μοντέλα από τις κατηγορίες των σουπερμίνι και των μικρομεσαίων. Δε διευκρίνισε πάντως ποια αυτοκίνητα θα είναι αυτά.

Advertisement
Advertisement

Είναι πάντως ασφαλές να εικάσουμε ότι ανάμεσά τους θα βρίσκεται το cee’d αλλά και το Rio. Με κινητήρα μόλις 1.000 cc, το cee’d θα μπορέσει να αναμετρηθεί με μοντέλα όπως το Focus 1.0 EcoBoost. Και βέβαια, τον μικρό turbo κινητήρα θα τον δούμε και σε αυτοκίνητα με το σήμα της Hyundai, όπως το i30 ή το νέο i20 (η πρεμιέρα του θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι).