Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Bristol απαγόρευσε τα diesel

Ελλάδα 18:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Bristol απαγόρευσε τα diesel

ΝΕΑ

Το Bristol απαγόρευσε τα diesel

ΝΕΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Bristol στη Μ. Βρετανία ενέκρινε το σχέδιο για απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των diesel στο κέντρο της πόλης τις ώρες αιχμής.

Advertisement
Advertisement

Το Bristol έγινε η πρώτη Βρετανική πόλη που ψήφησε υπέρ της απαγόρευσης των αυτοκινήτων diesel στα επιβαρυμένα με αυξημένη κίνηση τμήματα της πόλης. Συγκεκριμένα το πλάνο που έλαβε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης προβλέπει την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων diesel ιδιωτικής χρήσης από το κέντρο της πόλης μεταξύ 07:00 και 15:00 όπου είναι και οι ώρες αιχμής.

Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία μιας ευρύτερης καθαρής ζώνης γύρω από την απαγορευμένη για τα diesel περιοχή. Σε αυτή δεν θα υπάρχει κάποιος περιορισμός για τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης οποιουδήποτε καυσίμου, όμως θα επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας για τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά, van και ταξί. Συγκεκριμένα, προκειμένου να κυκλοφορούν στην καθαρή ζώνη τα ταξί και τα μικρά van θα υποχρεώνονται να πληρώνουν 9 λίρες ημερησίως ενώ το αντίτιμο για τα φορτηγά θα είναι 100 λίρες.

Advertisement
Advertisement

Μετά την έγκρισή του σε αυτόδιοικητικό επίπεδο, το σχέδιο πρέπει να πάρει το πράσινο φως και από το κοινοβούλιο προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2021. Η αστυνόμευση των περιορισμένων περιοχών θα γίνεται μέσω συστήματος καταγραφής των πινακίδων οι οποίες θα διασταυρώνονται με την εθνική βάση δεδομένων καταγραφής οχημάτων για την διαπίστωση σχετικά με το είδος καυσίμου που χρησιμοποιείται από κάθε όχημα.