Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται αυτοκινητικό Βρετανικό ΣΟΚ…

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται αυτοκινητικό Βρετανικό ΣΟΚ…

ΝΕΑ

Ερχεται αυτοκινητικό Βρετανικό ΣΟΚ…

ΝΕΑ

“Φανατικά” υπέρ της Ενωμένης και ισχυρής Ευρώπης είναι η αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμα και με χώρες που δεν είναι στη νομισματική ένωση. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Βρετανία δημιουργούν ανησυχία σε όλους τους κλάδους με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προειδοποιούν ευθέως τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον…

Advertisement
Advertisement

Απειλή για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και για την οικονομία της χώρας θα αποτελούσε ένα άτακτο Brexit σύμφωνα με τους Κατασκευαστές και Αντιπροσώπους Αυτοκινήτων της Βρετανίας οι οποίοι προειδοποιούν το νέο Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που είναι υπέρμαχος της εξόδου από την ΕΕ ακόμη και χωρίς συμφωνία.

Η διαρκής πολιτική αστάθεια και η αμφιταλάντευση των Βρετανών μεταξύ εντός, εκτός ΕΕ, με ατακτο ή συμφωνία για Brexit δημιουργεί ανησυχία στις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στη χώρα και κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών και Αντιπροσώπων, Mike Hawes, σε επιστολή που έστειλε στον κ. Τζόνσον επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

«Είμαστε ενωμένοι με την Ευρώπη και ένα άτακτο Brexit θα οδηγήσει σε τεράστιο κόστος εξαιτίας της αύξησης των δασμών που θα απειλούσαν την παραγωγή, με αποτέλεσμα να υπονομευθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στη Βρετανία.  Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα αποτελέσει μια υπαρξιακή απειλή για τη βιομηχανία μας.»

Αρκετές μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων προειδοποίησαν πως οι αυξημένοι δασμοί αλλά και η γραφειοκρατία θα μπορούσαν να καταστρέψουν την παραγωγή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με τις επιπτώσεις να είναι δραματικές κυρίως για την εγχώρια παραγωγή, αλλά ακόμα και για τις τιμές των αυτοκινήτων που παράγονται εκεί.

Advertisement

Θυμίσουμε οτι εκεί παράγουν αυτοκίνητα η Toyota, η Nissan, η Honda, Jaguar, Land Rover, Bentley κα

Αντίθετα οι υποστηρικτές του Brexit υποστηρίζουν ότι η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία εξάγει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στη Βρετανία κάθε χρόνο, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει αυτό το εμπόριο…

Advertisement